Subotica

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Subotica City Hall

Subotica (Basa Serbia: Суботица, Subotica, Swara listen, Basa Hongaria: Szabadka) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Serbia sisih lor, ing provinsi otonom Vojvodina. Kutha iki dumunung ing garis lintang 46.07° Lor, 19.68° Wétan, watara 10 km saka tapel wates karo Hongaria.

Minangka kutha paling gedhé nomer loro ing Serbia (1919), Subotica uga dadi kutha nomer loro paling gedhé ing tlatah Vojvodina sawisé kutha Novi Sad. Kutha iki nduwèni pedunung multi ètnis cacahé 148,401 (sensus 2002), kanthi mayoritas wong Hongaria. Dina iki, Subotica dadi kutha piling gedhé nomer lima ing Serbia. Kutha iki minangka pusat aministrasi ing distrik Bačka Lor (North Bačka District).

Panggonan[sunting | sunting sumber]

Map of Subotica municipality

The Subotica municipality comprises the Subotica city, the town of Palić and 17 villages. The villages are:

Bagéan kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Kutha partner[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Subotica&oldid=880126"