Subotica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Subotica City Hall

Subotica (Basa Serbia: Суботица, Subotica, Ngenani wuni iki listen , Basa Hongaria: Szabadka) iku kutha lan munisipalitas ing Serbia sisih lor, ing propinsi otonom Vojvodina. Kutha iki dumunung ing garis lintang 46.07° Lor, 19.68° Wétan, watara 10 km saka tapel wates karo Hongaria.

Minangka kutha paling gedhé nomer loro ing Serbia (1919), Subotica uga dadi kutha nomer loro paling gedhé ing tlatah Vojvodina sawisé kutha Novi Sad. Kutha iki nduwèni padunung multi ètnis cacahé 148,401 (sensus 2002), kanthi mayoritas wong Hongaria. Dina iki, Subotica dadi kutha piling gedhé nomer lima ing Serbia. Kutha iki minangka pusat aministrasi ing dhistrik Bačka Lor (North Bačka District).

Panggonan[besut | besut sumber]

Subotica
Municipality of
Subotica

Flag of Serbia.svg
Map of Subotica municipality

The Subotica municipality comprises the Subotica city, the town of Palić and 17 villages. The villages are:

Bagéan kutha[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Kutha partner[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Subotica&oldid=1070558"