Basa Sèrbi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Serbia)
Basa Sèrbi
српски језик
srpski jezik
Pangucapan [ˈsr̩pskiː]
Laladan Éropah Tengah, Éropah Kidul
Panyatur asli
Luwih saka 12 yuta[1] (tanpa surya)
Indo-Éropah
  • Basa Slawik
    • Basa Slawik Kidul
      • Basa Slawik Kidul-kulon
        • Basa Sèrbi
Status resmi
Basa resmi ing

Sèrbi
Bosniya-Hercegowina
Giri Cemeng
Makedoniya(regional) - Basa minoritas ing:
Hongariya [2]


Rumeniya
Diatur déning Badan Standarisasi basa Sèrbi
Kodhe basa
ISO 639-1 sr
ISO 639-2 scc (B)
srp (T)
ISO 639-3 srp
Serbo croatian languages2006.png

Basa Sèrbi (српски језик; srpski jezik) iku Basa Slawik Kidul, sing dinggo ing Sèrbi, Bosniya-Hercegowina, Krowasiya, Giri Cemeng, lan déning pasebaran wong Sèrbi. Standar Basa Sèrbi didhadsaraké Dhialèk Stokawiyan, kaya déné Basa Krowasiyan lan Basa Bosniyan, kang padha-padha dimangertèni, lan wis tau digabung kanthi standar kang dikenal minangka Basa Serbo-Krowat. Basa iki dadi basa resmi ing Sèrbi, Bosniya-Hercegowina, Giri Cemeng, Krowasiya, Kosowo, Rumeniya, Républik Makedoniya lan Hongariya.

Tabel aksara[besut | besut sumber]

Kirilik Latin   Sirilik Latin
А A Н N
Б B Њ Nj
В V О O
Г G П P
Д D Р R
Ђ Đ С S
Е E Т T
Ж Ž Ћ Ć
З Z У U
И I Ф F
Ј J Х H
К K Ц C
Л L Ч Č
Љ Lj Џ
М M Ш Š

Distribusi Geografis[besut | besut sumber]

Angka nuduhaké cacahing penutur :

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks nduwé informasi luwih akèh ngenani: