Basa Serbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Serbiyan
српски језик
srpski jezik
Pangucapan [ˈsr̩pskiː]
Tlatah Éropah Tengah, Éropah Kidul
Panyatur asli
Luwih saka 12 yuta[1] (tanpa surya)
Indo-Éropah
  • Basa Slawik
    • Basa Slawik Kidul
      • Basa Slawik Kidul-kulon
        • Basa Serbiyan
Status resmi
Basa resmi ing

Serbiya
Bosniya-Hercegowina
Giri Cemeng
Makedoniya(regional) - Basa minoritas ing:
Hongariya [2]


Rumeniya
Diundhangaké déning Badan Standarisasi basa Serbia
Sandi basa
ISO 639-1 sr
ISO 639-2 scc (B)
srp (T)
ISO 639-3 srp
Serbo croatian languages2006.png

Basa Serbiyan (српски језик; srpski jezik) iku Basa Slawik Kidul, sing dinggo ing Serbiya, Bosniya-Hercegowina, Krowasiya, Giri Cemeng, lan déning pasebaran wong Serbiyan. Standar Basa Serbiyan didhadsaraké Dhialèk Stokawiyan, kayadéné Basa Krowasiyan lan Basa Bosniyan, kang padha-padha dimangertèni, lan wis tau digabung kanthi standar kang dikenal minangka Basa Serbo-Krowat. Basa iki dadi basa resmi ing Serbiya, Bosniya-Hercegowina, Giri Cemeng, Krowasiya, Kosowo, Rumeniya, Républik Makedoniya lan Hongariya.

Tabel aksara[besut | besut sumber]

Kirilik Latin   Sirilik Latin
А A Н N
Б B Њ Nj
В V О O
Г G П P
Д D Р R
Ђ Đ С S
Е E Т T
Ж Ž Ћ Ć
З Z У U
И I Ф F
Ј J Х H
К K Ц C
Л L Ч Č
Љ Lj Џ
М M Ш Š

Distribusi Geografis[besut | besut sumber]

Angka nuduhaké cacahing penutur :

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks nduwé informasi luwih akèh ngenani:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Serbia&oldid=1052860"