Basa Bosnia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Bosnia (Босански, Bosanski)
Negara/Negari: Bosnia-Herzegovina, Sandžak (ing Serbia lan Montenegro)
Tlatah: Balkan
Cacah Panutur: 2,7 yuta
Urutan kaping: {{{rank}}}
Rumpun basa: {{{family}}}
Status Resmi
Basa resmi ing: Bosnia-Herzegovina
Akadhémi Basa: {{{agency}}}
Kodhe Basa
ISO 639-1 bs
ISO 639-2 bos
SIL {{{sil}}}

Basa Bosnia (bosanski jezik) kuwi salah siji saka vèrsi diasistem Slavik Kidul-tengah, adhedhasar dhialèk Štokavia.

Basa iki dipigunakaké utamané déning wong Bosniak ing Bosnia-Herzegovina, kawasan Sandžak (ing Serbia lan Montenegro) lan panggonan liyané. Basa iki migunakakéSirilik lan Latin. Jeneng basa Bosnia biasané ditampa ing kalangan ahli basa Bosniak, lan jeneng sing dipigunakaké déning ISO 639.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bosnia&oldid=814645"