Basa Bosnia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Basa Bosnia
Босански, Bosanski
Asal Bosnia-Herzegovina, Sandžak (ing Serbia lan Montenegro)
Tlatah Balkan
Panyatur asli
2,7 yuta (tanpa surya)
lawngreen
Status resmi
Basa resmi ing
Bosnia-Herzegovina
Sandi basa
ISO 639-1 bs
ISO 639-2 bos
ISO 639-3
bos

Basa Bosnia (bosanski jezik) iku salah siji saka vèrsi diasistem Slavik Kidul-tengah, adhedhasar dhialèk Štokavia.

Basa iki dipigunakaké utamané déning wong Bosniak ing Bosnia-Herzegovina, kawasan Sandžak (ing Serbia lan Montenegro) lan panggonan liyané. Basa iki migunakakéSirilik lan Latin. Jeneng basa Bosnia biasané ditampa ing kalangan ahli basa Bosniak, lan jeneng sing dipigunakaké déning ISO 639.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bosnia&oldid=974357"