Basa Bosni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Bosnia)
Basa Bosni
Босански, Bosanski
Asal Bosnia-Herzegovina, Sandžak (ing Serbia lan Montenegro)
Laladan Balkan
Panyatur asli
2,7 yuta (tanpa surya)
Slavik
Status resmi
Basa resmi ing
Bosnia-Herzegovina
Kodhe basa
ISO 639-1 bs
ISO 639-2 bos
ISO 639-3
bos

Basa Bosni (bosanski jezik) iku salah siji saka vèrsi diasistem Slavik Kidul-tengah, adhedhasar dhialèk Štokavia.

Basa iki dipigunakaké mliginé déning wong Bosniak ing Bosni-Herzegovina, kawasan Sandžak (ing Serbia lan Montenegro) lan panggonan liyané. Basa iki migunakakéSirilik lan Latin. Jeneng basa Bosni racaké ditampa ing kalangan ahli basa Bosniak, lan jeneng sing dipigunakaké déning ISO 639.