Basa Kroasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Kroasia
Hrvatski
Pangucapan ['xr̩ʋaːtskiː]
Asal Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Vojvodina (Serbia), Montenegro lan liyané
Tlatah Éropah Tengah, Éropah Kidul
Panyatur asli
6,214,643 (1995) (tanpa surya)
Indo-Éropah
Status resmi
Basa resmi ing

 Bosnia lan Hércegovina
Burgenland Landesflagge.PNG Burgenland (Austria)
Actual Caras-Severin county CoA.png Caraşova ing Caraş-Severin County (Rumania)
Bendera_Kroasia Kroasia


Molise (Italy)
Flag of Vojvodina.svg Vojvodina (Serbia)
Diundhangaké déning Institut Basa lan linguistik Kroasia (Déwan standar basa Kroasia)
Sandi basa
ISO 639-1 hr
ISO 639-2 hrv (B)
hrv (T)
ISO 639-3 hrv

Basa Kroasia (hrvatski jezik) minangka sawijining basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia klebu wong Kroasia ing nagara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul.

Basa Kroasia didhasaraké saka cara pangucapan dhialèk Štokavian (kanthi werna-werna prabawa saka dhialèk Čakavian lan dhialèk Kajkavian) lan ditulis nganggo abjad Kroasia.

Basa baku modhèrn Kroasia terus tumuwuh jroning luwih saka sangang atus taun kasil saka literatur sing tinulis nganggo campuran Basa Kroasia Gerejawi lan basa vernakular.

Croatian dialects in Cro and BiH 1.PNG
A a B b C c Č č Ć ć D d Đ đ
Dž dž E e F f G g H h I i J j
K k L l Lj lj M m N n Nj nj O o
P p R r S s Š š T t U u V v
Z z Ž ž (i+e=ie) (r+r=ŕ)

Areas where Croatian language is spoken (as of 2006)

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Kroasia&oldid=1081745"