Basa Kroasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Kroasia
Hrvatski
Pangucapan['xr̩ʋaːtskiː]
AsalKroasia, Bosnia-Herzegovina, Vojvodina (Serbia), Montenegro lan liyané
LaladanÉropah Tengah, Éropah Kidul
Panyatur asli
6,214,643 (1995) (tanpa surya)
Indo-Éropah
Status resmi
Basa resmi ing
 Bosnia lan Hércegovina
Burgenland Landesflagge.PNG Burgenland (Austria)
Actual Caras-Severin county CoA.png Caraşova ing Caraş-Severin County (Rumeni)
Bendera_Kroasia Kroasia
Molise (Italy)
Flag of Vojvodina.svg Vojvodina (Serbia)
Diatur déningInstitut Basa lan linguistik Kroasia (Déwan standar basa Kroasia)
Kodhe basa
ISO 639-1hr
ISO 639-2hrv (B)
hrv (T)
ISO 639-3hrv

Basa Kroasia (hrvatski jezik) minangka siji basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia kalebu wong Kroasia ing nagara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul.

Basa Kroasia didhasaraké saka cara pangucapan dhialèk Štokavian (kanthi warna-warna prabawa saka dhialèk Čakavian lan dhialèk Kajkavian) lan ditulis nganggo abjad Kroasia.

Basa baku modhèren Kroasia terus tumuwuh sajeroning punjul sangang atus taun kasil saka literatur sing tinulis nganggo campuran Basa Kroasia Gerejawi lan basa vernakular.

Croatian dialects in Cro and BiH 1.PNG
A a B b C c Č č Ć ć D d Đ đ
Dž dž E e F f G g H h I i J j
K k L l Lj lj M m N n Nj nj O o
P p R r S s Š š T t U u V v
Z z Ž ž (i+e=ie) (r+r=ŕ)

Areas where Croatian language is spoken (as of 2006)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]