Basa Kroasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Kroasia
Hrvatski
Pangucapan ['xr̩ʋaːtskiː]
Asal Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Vojvodina (Serbia), Montenegro lan liyané
Tlatah Eropah Tengah, Eropah Kidul
Panyatur asli
6,214,643 (1995) (tanpa surya)
Indo-Eropah
Status resmi
Basa resmi ing

Bendera_Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina


Burgenland Landesflagge.PNG Burgenland (Austria)
Actual Caras-Severin county CoA.png Caraşova ing Caraş-Severin County (Rumania)
Bendera_Kroasia Kroasia


Molise (Italy)
Flag of Vojvodina.svg Vojvodina (Serbia)
Diundhangaké déning Institut Basa lan linguistik Kroasia (Déwan standar basa Kroasia)
Sandi basa
ISO 639-1 hr
ISO 639-2 hrv (B)
hrv (T)
ISO 639-3 hrv


Basa Kroasia (hrvatski jezik) minangka sawijining basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia klebu wong Kroasia ing negara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul.

Basa Kroasia didhasaraké saka cara pangucapan dhialèk Štokavian (kanthi werna-werna pangaruh saka dhialèk Čakavian lan dhialèk Kajkavian) lan ditulis nganggo abjad Kroasia.

Basa baku modhèrn Kroasia terus tumuwuh jroning luwih saka sangang atus taun kasil saka literatur sing tinulis nganggo campuran Basa Kroasia Gerejawi lan basa vernakular.

Croatian dialects in Cro and BiH 1.PNG
A a B b C c Č č Ć ć D d Đ đ
Dž dž E e F f G g H h I i J j
K k L l Lj lj M m N n Nj nj O o
P p R r S s Š š T t U u V v
Z z Ž ž (i+e=ie) (r+r=ŕ)

Areas where Croatian language is spoken (as of 2006)

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Kroasia&oldid=950560"