Zagreb

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zagreb
Kota
Kota Zagreb
Grad Zagreb
Gendéra Zagreb
Gendéra
Coat of arms of Zagreb
Coat of arms
City of Zagreb (light orange) within Croatia (light yellow)
City of Zagreb (light orange)
within Croatia (light yellow)
NagaraKroasia
CountyKota Zagreb
RC diocese1094
Free royal city1242
Unified1850
Subdivisi17 dhistrik
70 settlements
Pamaréntahan
 • JinisWalikota-Dewan
 • WalikotaMilan Bandić
 • Dewan kutha
Laladan[1]
 • Kota641 km2 (247 sq mi)
 • Urban162,22 km2 (6,263 sq mi)
 • Métro3.719 km2 (1,436 sq mi)
Élepasi[2]158 m (518 ft)
Highest elevation1.035 m (3,396 ft)
Lowest elevation122 m (400 ft)
Cacah warga (2011)[3][4]
 • Kota792.875
 • Pepadhet1,200/km2 (3,200/sq mi)
 • Urban686.568
 • Urban density42/km2 (110/sq mi)
 • Métro1.110.517
 • Pepadhet métro300/km2 (770/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kode posHR-10000
Kode wewengkon+385 1
Plat montorZG
Situs wèbzagreb.hr
Lokasi Zagreb ing Kroasia
Zagreb

Zagreb ya iku kutha krajan nagara Kroasia. Kutha iki kang ndunungi kurang luwih 973.667 jiwa (2005), kalebu kang ndunungi kutha-kutha satelit é. Zagreb dumunung ing antarané gigir Gunung Medvednica lan Kali Sava, lan dhuwuré watara 120 m sak dhuwuré segara.

Sajarah[besut | besut sumber]

Artikel utama: Sajarah Zagreb

Cithakan:Delenguga Zagreb iku kutha kang sugih sajarah, kanthi pamukiman Romawi kaya déné ing Andautonia wis ana wiwit abad kaping 1.[5] Jeneng Zagreb kang pisanan kacathet ya iku taun 1094, wektu iku kutha iki dumadi saka rong inti kutha: kang cilik, sisih wétan ya iku Kaptol, dipanggoni mligi déning para pangurus gréja lan madeg ing kana Katedral Zagreb, lan kang luwih gedhé, ing sisih kulon Gradec, didunungi déning kang ndunungi liya, mligi para wong tani lan pedagang.

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for Zagreb
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
[butuh sitiran]

Zagreb

Wisata[besut | besut sumber]

Burza square ing 1930s

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "City of zagreb 2006". City of Zagreb, Statistics Department. Diarsip saka sing asli ing 11 October 2007. Dijupuk 25 January 2008. 
  2. "Statistički ljetopis Grada Zagreba 2007." (PDF) (ing basa Croasia dan Inggris). 2007. ISSN 1330-3678. Dijupuk 2008-11-12. 
  3. Cithakan:Croatian Census 2011
  4. Cithakan:Croatian Census 2011
  5. "The Roman town of Andautonia". Andautonia Archaeological Park. Dijupuk 2008-11-08. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]