Zagreb

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zagreb
Kota
Kota Zagreb
Grad Zagreb
Gendéra Zagreb
Gendéra
Coat of arms of Zagreb
Coat of arms
City of Zagreb (light orange) within Croatia (light yellow)
City of Zagreb (light orange)
within Croatia (light yellow)
Nagara Kroasia
County Kota Zagreb
RC diocese 1094
Free royal city 1242
Unified 1850
Subdivisi 17 dhistrik
70 settlements
Papréntahan
 • Jinis Walikota-Dewan
 • Walikota Milan Bandić
 • Dewan kutha
Laladan[1]
 • Kota 641 km2 (247 sq mi)
 • Urban 162,22 km2 (6,263 sq mi)
 • Métro 3.719 km2 (1,436 sq mi)
Élevasi[2] 158 m (518 ft)
Highest elevation 1.035 m (3,396 ft)
Lowest elevation 122 m (400 ft)
Cacah warga (2011)[3][4]
 • Kota 792.875
 • Pepadhet 1,200/km2 (3,200/sq mi)
 • Urban 686.568
 • Urban density 42/km2 (110/sq mi)
 • Métro 1.110.517
 • Pepadhet métro 300/km2 (770/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos HR-10000
Kode wewengkon +385 1
Plat montor ZG
Situs wèb zagreb.hr
Lokasi Zagreb ing Kroasia
Zagreb

Zagreb ya iku kutha krajan nagara Kroasia. Kutha iki sing ndunungi kurang luwih 973.667 jiwa (2005), kalebu sing ndunungi kutha-kutha satelit é. Zagreb dumunung ing antarané gigir Gunung Medvednica lan Kali Sava, lan dhuwuré watara 120 m sak dhuwuré segara.

Sajarah[besut | besut sumber]

Artikel utama: Sajarah Zagreb

Cithakan:Delenguga Zagreb iku kutha sing sugih sajarah, kanthi pamukiman Romawi kaya déné ing Andautonia wis ana wiwit abad kaping 1.[5] Jeneng Zagreb sing pisanan kacathet ya iku taun 1094, wektu iku kutha iki dumadi saka rong inti kutha: sing cilik, sisih wétan ya iku Kaptol, dipanggoni mligi déning para pangurus gréja lan madeg ing kana Katedral Zagreb, lan sing luwih gedhé, ing sisih kulon Gradec, didunungi déning sing ndunungi liya, mligi para wong tani lan pedagang.

Iklim[besut | besut sumber]

Climate data for Zagreb
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
[butuh sitiran]

Zagreb

Wisata[besut | besut sumber]

Burza square ing 1930s

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng census
  2. ^ "Statistički ljetopis Grada Zagreba 2007." (PDF) (ing basa Croasia dan Inggris). 2007. ISSN 1330-3678. Dijupuk 2008-11-12. 
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng census-2011-settlements
  4. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng census-2011-districts
  5. ^ "The Roman town of Andautonia". Andautonia Archaeological Park. Dijupuk 2008-11-08. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]