Kali Sava

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kali Sava
Belgrad aus der Luft 02.jpg
Masalah skrip: Fungsi "getImageLegend" ora ana.
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéDanube, Belgrade, Serbia
Dawané990 km (with Sava Dolinka)
Map showing the Sava River watershed.

Kali Sava (Bosnian, Croatian, Slovene: Sava; Basa Serbia: Сава, Sava) iku siji kali ing Éropa Kidul, minangka nak kali saka Kali Danube ing Beograd. Dawané watara 945 km lan ngilèké banyu saka 95,719 km² tlatah dharatan. Kali iki mili ngliwati patang nagara: Slowén, Kroasia, Bosnia-Herzegovina (minangka tapel wates lor) lan Serbia.

Anak kali utama[besut | besut sumber]

Kali Sava, dideleng saka bètèng Kalemegdan, Serbia

Sing mili manengen: ing Slowén: Sora, Ljubljanica, Mirna lan Krka; ing Kroasia: Kupa lan Sunja; ing tapel wates Kroasia-Bosnia: Una; ing Bosnia: Vrbaška, Vrbas, Ukrina, Bosna, Brka, Tinja, Lukovac lan Dašnica; Ing tapel wates Bosnia-Serbia: Kali Drina; ing Serbia: Jerez, Kali Kolubara lan Topčiderska reka;

Sing mili mangiwa: ing Slowén: Kokra, Kamniška Bistrica lan Savinja; ing tapel wates Slowén-Kroasia: Sotla/Sutla; ing Kroasia: Krapina, Lonja, Orljava; ing Serbia: Bosut;

References[besut | besut sumber]

  • Mala Prosvetina Enciklopedija, Third edition (1985), Vol. I (for Balkan peninsula) & III (for Sava river); Prosveta; ISBN 86-07-00001-2
  • Jovan Đ. Marković (1990): Enciklopedijski geografski leksikon Jugoslavije; Svjetlost-Sarajevo; ISBN 86-01-02651-6

Footnotes[besut | besut sumber]