Kali Sava

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sava
Savica Falls, spring of the Savica
Savica Falls, spring of the Savica
Tuk Planica valley, Slovenia Flag of Slovenia
Sawangan Danube, Belgrade, Serbia
Nagara sing diilèni Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro, Albania
Dawa 990 km (with Sava Dolinka)
Dhuwur sumber 1,222 m
Rata-rata debit 1,722 m³/s
Tlatah ilèn kali 95,719 km²
Map showing the Sava River watershed.

Kali Sava (Bosnian, Croatian, Slovene: Sava; Basa Serbia: Сава, Sava) iku sawijining kali ing Éropah Kidul, minangka nak kali saka Kali Danube ing Beograd. Dawané watara 945 km lan ngilèké banyu saka 95,719 km² tlatah dharatan. Kali iki mili ngliwati patang negara: Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina (minangka tapel wates lor) lan Serbia.

Anak kali utama[besut | besut sumber]

Kali Sava, dideleng saka bèntèng Kalemegdan, Serbia

Sing mili manengen: ing Slovenia: Sora, Ljubljanica, Mirna lan Krka; ing Kroasia: Kupa lan Sunja; ing tapel wates Kroasia-Bosnia: Una; ing Bosnia: Vrbaška, Vrbas, Ukrina, Bosna, Brka, Tinja, Lukovac lan Dašnica; Ing tapel wates Bosnia-Serbia: Kali Drina; ing Serbia: Jerez, Kali Kolubara lan Topčiderska reka;

Sing mili mangiwa: ing Slovenia: Kokra, Kamniška Bistrica lan Savinja; ing tapel wates Slovenia-Kroasia: Sotla/Sutla; ing Kroasia: Krapina, Lonja, Orljava; ing Serbia: Bosut;

References[besut | besut sumber]

  • Mala Prosvetina Enciklopedija, Third edition (1985), Vol. I (for Balkan peninsula) & III (for Sava river); Prosveta; ISBN 86-07-00001-2
  • Jovan Đ. Marković (1990): Enciklopedijski geografski leksikon Jugoslavije; Svjetlost-Sarajevo; ISBN 86-01-02651-6

Footnotes[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Sava&oldid=960219"