Kali Sava

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Sava
Fluss Save Slavonski Brod.JPG
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéDanube, Belgrade, Serbia
Dawané990 km (with Sava Dolinka)
Map showing the Sava River watershed.

Kali Sava (Bosnian, Croatian, Slovene: Sava; Basa Serbia: Сава, Sava) iku siji kali ing Éropah Kidul, minangka nak kali saka Kali Danube ing Beograd. Dawané watara 945 km lan ngilèké banyu saka 95,719 km² tlatah dharatan. Kali iki mili ngliwati patang nagara: Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina (minangka tapel wates lor) lan Serbia.

Anak kali utama[besut | besut sumber]

Kali Sava, dideleng saka bètèng Kalemegdan, Serbia

Sing mili manengen: ing Slovenia: Sora, Ljubljanica, Mirna lan Krka; ing Kroasia: Kupa lan Sunja; ing tapel wates Kroasia-Bosnia: Una; ing Bosnia: Vrbaška, Vrbas, Ukrina, Bosna, Brka, Tinja, Lukovac lan Dašnica; Ing tapel wates Bosnia-Serbia: Kali Drina; ing Serbia: Jerez, Kali Kolubara lan Topčiderska reka;

Sing mili mangiwa: ing Slovenia: Kokra, Kamniška Bistrica lan Savinja; ing tapel wates Slovenia-Kroasia: Sotla/Sutla; ing Kroasia: Krapina, Lonja, Orljava; ing Serbia: Bosut;

References[besut | besut sumber]

  • Mala Prosvetina Enciklopedija, Third edition (1985), Vol. I (for Balkan peninsula) & III (for Sava river); Prosveta; ISBN 86-07-00001-2
  • Jovan Đ. Marković (1990): Enciklopedijski geografski leksikon Jugoslavije; Svjetlost-Sarajevo; ISBN 86-01-02651-6

Footnotes[besut | besut sumber]