Kali Drina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Drina (Дрина)
Kali Drina River cedhak Mali Zvornik, Serbia
Kali Drina River cedhak Mali Zvornik, Serbia
Tuk Bosnia-Herzegovina, antara pèrèng gunung Maglić lan Pivska planina
Sawangan Sava, ing tapel wates Serbia karo Bosnia-Herzegovina antara Crna Bara lan Bosanska Rača
Nagara sing diilèni Bosnia-Herzegovina, Serbia
Dawa 346 km
Rata-rata debit from 125 m³/s at the Ćehotina's mouth to 370 m³/s on the Drina's mouth into the Sava
Tlatah ilèn kali 19,570 km²

Kali Drina (Serbia: Дрина) iku sawijining kali sing mili saka tlatah antara Serbia lan Bosnia-Herzegovina, lan minangka kali karst paling gedhé ing pagunungan Alpen Dinara (‘’Dinaric Alps’’) sing klebu laladan ilèn Kali Danube. Kali iki dawané 346 kilometer minangka anak kali (‘’tributary’’) saka Kali Sava, lan dadi tapel wates antara Bosnia-Herzegovina lan Serbia. Jeneng kali iki asal saka basa Latin (basa Latin: Drinus) sing asalé saka basa Yunani (Basa Yunani kuna: 'Dreinos').

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Drina&oldid=1016531"