Kali Drina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Drina
Drina River Gorazde 2.JPG
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéSava, ing tapel wates Serbia karo Bosnia-Herzegovina antara Crna Bara lan Bosanska Rača
Dawané346 km

Kali Drina (Serbia: Дрина) iku sawijining kali kang mili saka tlatah antara Serbia lan Bosnia-Herzegovina, lan minangka kali karst gedhé dhéwé ing pagunungan Alpen Dinara (‘’Dinaric Alps’’) kang kalebu laladan ilèn Kali Danube. Kali iki dawané 346 kilomèter minangka anak kali (‘’tributary’’) saka Kali Sava, lan dadi tapel wates antara Bosnia-Herzegovina lan Serbia. Jeneng kali iki asal saka basa Latin (Latin: Drinus) kang asalé saka basa Yunani (Basa Yunani kuna: 'Dreinos').

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]