Basa Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Basa Yunani kuna)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Ellas
Ελληνικά Ellinika'
AsalEllas, Siprus
Laladansisih wétan Medhitheraniyah
Panyatur asli
15 yuta (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
Ellas, Siprus (lan Pasawijen Yuropah)
Diatur déningora ana pengatur resmi
Kodhe basa
ISO 639-1el
ISO 639-2ell (T)
ISO 639-3ell

Basa Ellas utawa basa Ellas Dhimotiki (Ellas: Ellenika, Indhonesiyah: bahasa Yunani) ing basa asliné ya iku pang dhéwé ana ing basawangsa Barata Yuropah. Basa iki bisa lestari èwonan taun. Basa Ellas ing Yuropah kaanggep basa klasik sasandhingé basa Latin. Kocap, basa Ellas duwé kosakata sing cacahé kurang luwih ana 600.000 tembung.

Basa Ellas iki ditulis mawa aksara Ellas. Aksara Ellas iki salah sawiji aksara sing tuwa dhéwé lan isih digunakaké saiki.


Ugi priksani[besut | besut sumber]

Basa Ellas Purwa

Basa Ellas Mikine

Basa Ellas Kuna

Basa Elllas Koyni

Basa Ellas Tengahan

Basa Ellas Katarewusah

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah