Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Slowakia)
Slovenská republika
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Nad Tatrou sa blýska
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bratislava
Basa resmi Slowakia
Papréntahan Républik sistem parlementer
 •  Presidhèn Andrej Kiska
 •  Perdana Menteri Robert Fico
Kamerdhekaan
 •  Banyu (%) population_estimate = 5.389.180
Cacah jiwa
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$81,42 miliar (59)
 •  Per kapita US$15.066 (47)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 421
TLD Internèt .sk

Slowak iku nagara ing Éropah. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowak iku nagara sempalan saka Cékoslowak sing mardika taun 1993. Nagara iki awatesan karo Cékia ing sisih kulon, Ostenrik ing sisih kidul, lan Honggari ing kidul-wétan. Ing sisih lor awatesan karo Polen lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slowak nduwé padunung kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowak wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Slowak dipérang dadi 8 laladan (kraj), saben laladan dijenengi miturut kutha utamané:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan dhistrik (okres). Slowak saiki duwé 79 dhistrik.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Slowak&oldid=1088386"