Slowakia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Slovenská republika
Motto: 
Lagu kabangsanNad Tatrou sa blýska
Ibu kutha
and largest city
Bratislava
Basa resmi Slowakia
Pamaréntahan Républik sistem parlementer
 -  Presidhèn Andrej Kiska
 -  Perdana Menteri Robert Fico
Kamerdhekaan
 -  Banyu (%) population_estimate = 5.389.180
Pedunung
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$81,42 miliar (59)
 -  Per capita US$15.066 (47)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 421
Internet TLD .sk

Slowakia iku nagara ing Éropah. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowakia iku nagara sempalan saka Cekoslowakia sing mardika taun 1993. Nagara iki awatesan karo Cékia ing sisih kulon, Austria ing sisih kidul, lan Hongaria ing kidul-wétan. Ing sisih lor awatesan karo Polandia lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slowakia nduwé padunung kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowakia wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Slowakia dipérang dadi 8 laladan (kraj), saben laladan dijenengi miturut kutha utamané:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan dhistrik (okres). Slowakia saiki duwé 79 dhistrik.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Slowakia&oldid=1052959"