Kakaisaran Romawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Imperium Romanum
Karajan Rum
LocationRomanEmpire.png
Kamaharajan Rum nalika jaya-jayané (117 Masehi)
Motto:
"Senatus Populusque Romanus"
(Basa Latin: "Senat lan Rakyat Rum")
Basa Resmi Basa Latin lan Basa Yunani
Agama Pagan Rum, Yahudi, Kristen, Pagan Mesir lsp.
Kutha krajan Roma lan banjur Konstantinopel
Kepala Nagara Raja -> Konsul -> Maharaja
Wewengkon ...
Padunung ~30 yuta (Tahun 6 Masehi).
Valuta Denarius
Masa jumeneng 753 SM-476 / 1453

Kamaharajan Rum (Latin: IMPERIVM ROMANVM utawa Imperium Romanum) iku sawijining èntitas pulitik ing Meditèrani kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah èntitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha Roma ing Itali ing taun 753 SM. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti Mesir ing kidul lan Mesopotamia (Irak) ing ujung wétan. Kamaharajan iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun 476 (CDLXXVI). Prabawa kamaharajan iki nganti tekan Asia. Konon nagara Funan ing Vietnam uga kena prabawa Kemaharajan Rum nganti ngetokaké mata dhuwit standhar.

Daftar Provinsi[besut | besut sumber]

Daftar Provinciae (provinsi) Rum ing basa Latin:

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.