München

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Péta
Wappen München Deutschlandkarte, Position von München hervorgehoben
Data dasar
Bundesland: Bayern
Regierungsbezirk: Oberbayern
Status: Kreisfreie Stadt
Èlevasi: 519 m di atas NN
Wewengkon: 310,44 km² (31 Des. 2003)
Padunung: 1.305.522 (31 Mei 2006)
Kapadhetan padunung: 4.206 jiwa per km²
Pangangguran (relatif): 6,3% (Juni 2006)
Hutang: 3.414 juta (2005)
Wong asing (relatif): 23,2 % (31 Mei 2006)
Kodhe pos: 80000–81929 (lama: 8000)
Kodhe telepon: 089
Nomor plat montor: M
Pamérangan administratif: 25 Stadtbezirke
Alamat
balaikota:
Marienplatz 8
80331 München
Situs web resmi: www.muenchen.de/
Peta kutha resmi: www.geoinfo-muenchen.de/
Pulitik
Walikutha: Christian Ude (SPD)
Parté pulitik sing kuwasa: SPD, Grüne,
Rosa Liste München
Frauenkirche lan Balékutha

Frauenkirche lan Balékutha

München (Ngenani wuni iki pocapan ; basa Inggris: Munich) iku kutha krajan nagara bagian Bayern ing Jerman. Kanthi padunung cacahé 1.305.522 jiwa (2006), München minangka kutha kanthi padunung paling akèh katelu ing Jerman sawisé Berlin lan Hamburg. Kutha iki dumunung ing Kali Isar.

Motto München ya iku Die Weltstadt mit Herz ('Kutha donya mawa ati').

Sajarah[besut | besut sumber]

Diadegaké kanthi jeneng Munichen ing taun 1158 déning Henry sang Singa, Duke Saxony, lan setengah abad sabanjuré diwènhi status minangka kutha lan diwangun bèntèng.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=München&oldid=1052092"