Berlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Berlin
Central Berlin by night
Gendéra Nagara lan Dines
State Flag of Berlin

State and Service Flags of Berlin

Coat of arms Map of Germany showing Berlin
Coat of Arms of Berlin
Map of Berlin in Germany
Basic Information
Area: 891.85 km²
Population: 3,440,441 (Maret 2010)
Population density: 3809 residents/km²
Elevation: 34 - 115   m above sea level
Postal codes: 10001-14199
Area code: +49/030
Latitude lan Longitude: 52|31|N|13|24|E|
License plate prefix: B
ISO 3166-2: DE-BE
Website: www.berlin.de
Politics
Mayor: Michael Müller (SPD)
Governing political parties: SPD, Bündnis 90/Die Grünen and Left Party
next election: 2021
Organisation: 12 Bezirke (boroughs)
Votes in the Bundesrat: 4

Berlin iku kutha krajan Jèrman awit taun 1994. Sadurungé kutha iki kutha krajan Républik Dhémokratis Jèrman saka taun 1949 - 1990 lan sadurungé saka taun 1871 - 1945 saka nagara Jèrman tunggal. Kutha iki saiki (2004) nduwé padunung kurang luwih 3,5 yuta jiwa.

Saka taun 1961 - 1989 kutha Berlin dipisah karo Tembok Berlin. Pérangan kulon; Berlin Kulon dikawasani déning Jerman Kulon, minangka pérangan wétan; Berlin Wétan dikawasani déning Jerman Wétan.

Saliyané kutha, Berlin uga salah siji saka 16 praja Jèrman.

Pamérangan administrasi[besut | besut sumber]

Pamérangan administratif kutha Berlin mawa "Bezirk" (garis putih). Garis abang iku wates "Bezirk" lawas sadurungé taun 2002

Tetengeran wigati[besut | besut sumber]

Cithakan:Pérangan Jerman

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.