Wewengkon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Area)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wewengkon iku laladan kang dikuwasani utawa dadi teritorial saka siji kadhaulatan. Ing jaman biyèn, siji wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Ewadéné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah laladan mau, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah kang luwih umum dipigunakaké yaiku wates nasional.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Pamérangan nagara