Paul McCartney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Paul McCartney
Paul McCartney on stage in Prague.jpg
Paul McCartney ketika konser di Praha, 2004
Pratélan latar wuri
Jeneng lair James Paul McCartney
Génre Musik rock, pop rock, psychedelic rock, experimental rock, rock and roll, classical, pop
Pakaryan penyanyi-penulis lagu, musikus, artis, aktivis
Piranti Gitar bass, gitar, piano, keyboards, drums, mandolin, vokal
Mangsa akarya 1957—sekarang
Labèl Hear Music
Apple Records
Parlophone Records
Capitol Records
Columbia Records
EMI Music Group
Sing magepokan The Beatles, The Fireman, The Quarrymen, Wings
Sana jaringan www.paulmccartney.com
Piranti wigati
Hofner 500/1
Rickenbacker 4001S
Gibson Les Paul
Epiphone Casino
Epiphone Texan

Sir Paul McCartney, KBE (dipunlairaken ing Liverpool, Inggris, 18 Juni 1942; umur 73 taun) punika satunggalipun penyanyi, pangripta lagu, lan komposer saking Inggris.[1][2] Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun personil The Beatles ing taun 1960-1970 lan grup Wings taun 1971-1981.[1] McCartney punika satunggalipun musisi ingkang sukses lan dipunaturi kanugrahan saking Guinness Book of Records minangka penyanyi ingkang sukses sepanjang masa kanthi 60 platinum lan 100 singel ingkang dipunsade ing Inggris.[1] McCartney misuwur amargi dados satunggalipun personil The Beatles, kaliyan John Lennon, George Harrison, lan Ringo Starr. McCartney lan John Lennon dados musisi ingkang populer ing sajarah musik rock.[3] Sasampunipun medal saking grup The Beatles, McCartney dados solo karier lan mlebet grup band Wings kaliyan garwanipun, Linda Eastman lan musisi Denny Laine.[3] BBC News Online nyerat asmanipun McCartney minangka "greatest composer of the millennium" (komposer paling ageng ing abad milenium).[2] BBC News ugi nyerat bilih lagu The Beatles "Yesterday" dados satunggalipun lagu ingkang paling sukses sadangunipun rekaman ngalahaken 2.200 artis wiwit dipunrilis ing taun 1965.[2] Lagu punika sampun dipunstel ngantos 7.000.000 ing televisi lan radio Amerika Serikat.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)Guinness World Records Launches 2009 Edition dipunundhuh tanggal 17 Juli 2011)
  2. ^ a b c d (en)Sir Paul is Your Millennium's greatest composer dipunundhuh tanggal 17 Juli 2011)
  3. ^ a b (en)The Lennon-McCartney Songwriting Partnership dipunundhuh tanggal 17 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_McCartney&oldid=981601"