Vokal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Vokal, iku ing basa Jawa yèn ditulis uga kasebut 'swara' utawa 'aksara swara'. Jeneng liyane hurup urip, lawané huruf mati sing kasebut konsonan.

Hurup urip iku ana 5 yaiku: a, i, u, e, o.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vokal&oldid=803558"