Vokal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Vokal, iku ing basa Jawa yèn ditulis uga mau 'swara' utawa 'aksara swara'. Jeneng liyané hurup urip, lawané huruf mati sing mau konsonan.

Hurup urip iku ana 5 ya iku: a, i, u, e, o.