Vokal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Vokal, iku ing basa Jawa yèn ditulis uga kasebut 'swara' utawa 'aksara swara'. Jeneng liyane hurup urip, lawané huruf mati sing kasebut konsonan.

Hurup urip iku ana 5 ya iku: a, i, u, e, o.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vokal&oldid=965894"