Gitar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining gitar akustik.

Gitar iku piranti musik mawi senar utawa dawai sing dimainaké nganggo driji tangan utawa nganggo plektrum (piranti petik gitar saka plastik ). Swara dikasilaké saka senar-senar sing gumeter. Pérangan utama saka sawijining gitar yakuwi: awak gitar (body), stang (fretboard) lan senar. Gitar biasane digawé saka kayu lan nduwèni senar saka plastik utawa kawat. Akèh-akèhé gitar nduwèni enem senar, nanging ana uga sing nduwèni 4, 7, 8, 10 utawa 12 senar. Gulu gitar dipasangi tandha sing digawé saka wesi sing diarani fret, gunané minangka pituduh kanggo masang driji supaya ngasilaké nada tinamtu. Gitar bisa arupa gitar akustik utawa listrik, utawa gabungan kaloroné.

Mainake gitar

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung gitar dijupuk saka tembung Basa Spanyol guitarra ing taun 1600an. Ing jaman abad tengahan tembung gitter utawa gittern digunakaké ing Inggris. Tembung guitarra lan gitter asal saka tembung Basa Latin cithara. Tembung cithara asal saka tembung kithara. Kithara bisa dijupuk saka tembung ing jaman kekaisaran Persia sihtar[1]. Sihtar dhéwé magepokan karo piranti musik saka India, yakuwi sitar.




Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gitar&oldid=815694"