Gitar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sawijining gitar akustik.

Gitar iku piranti musik mawi senar utawa dawai sing dimainaké nganggo driji tangan utawa nganggo plektrum (piranti petik gitar saka plastik ). Swara dikasilaké saka senar-senar sing gumeter. Pérangan utama saka sawijining gitar yaiku: awak gitar (body), stang (fretboard) lan senar. Gitar biasane digawé saka kayu lan nduwèni senar saka plastik utawa kawat. Akèh-akèhé gitar nduwèni enem senar, nanging ana uga sing nduwèni 4, 7, 8, 10 utawa 12 senar. Gulu gitar dipasangi tandha sing digawé saka wesi sing diarani fret, gunané minangka pituduh kanggo masang driji supaya ngasilaké nada tinamtu. Gitar bisa arupa gitar akustik utawa listrik, utawa gabungan kaloroné.

Mainake gitar

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung gitar dijupuk saka tembung Basa Spanyol guitarra ing taun 1600an. Ing jaman abad tengahan tembung gitter utawa gittern digunakaké ing Inggris. Tembung guitarra lan gitter asal saka tembung Basa Latin cithara. Tembung cithara asal saka tembung kithara. Kithara bisa dijupuk saka tembung ing jaman kekaisaran Pèrsi sihtar[1]. Sihtar dhéwé magepokan karo piranti musik saka India, yaiku sitar.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary". Retrieved 2007-09-21. 

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gitar&oldid=1055943"