Kawat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kawat

Kawat yaiku bahan kang digawé saka logam kang dawa.[1] Kawat kalebu bahan kang bisa dadi penghantar listrik utawa diarani konduktor.[1] Kawat nduwéni werna-werna bentuk lan ukuran.[1] Kawat kang digunanaké kanggo kondhuktor listrik biyasané dibungkus kulit kang digawé saka karet.[1] Kawat kang dibungkus karét diarani kabel.[1]

Kawat nduwéni ukuran lan bwangun kang werna-werna miturut gunané.[1] Ana kawat kang ukuran dhiaméteré cilik nganti gedhé.[1] Ana uga kawat kang polosan lan ana uga kawat kang ana eriné.[1] Kawat umume bentuké kaya tali kang digawé saka logam.[1]

Kawat uga bisa dienam lan digawé reca.[2] Kayata patung kang digawé pematung Italia kang jenengé Mattia Trotta.[2] Reca iki digawé saka kawat waja.[2]

Jinis kawat[sunting | sunting sumber]

  • Kawat mawa eri yaiku kawat kang digawé kanthi bentuk kaya ana eri ing sakupengé kawat.[1] Kawat iki biyasané dianggo nggawé pager kanthi tujuwan supaya panggonan kang dipageri bisa aman saka maling.[1]
  • Kawat kasa yaiku kawat kang digawe kanthi dianyam, kawat iku anyamané rapet saéngga yen diingeti katon alus.[1] Gunané kawat kasa yaiku kanggo nutup bolongan angin, bagéyan ngguri lemari makan.[1]
  • Kawat listrik yaiku kawat kang digawé saka tembaga.[1] Kawat iki gunané kanggo kondhuktor kang bisa ngaliraké arus listrik.[1] Supaya ora nyetrum kawat iki dibungkus karo karét. [1]Kawat iki biyasané diarani kabel.[1]
  • Kawat nyamuk yaiku kawat kang dianyam alus lan tujuwane kanggo ngalangi supaya lemuk ora bisa mlebu.[1]
  • Kawat pandu tek yaiku kawat ngaliraké arus listrik saka mesin peledak ing denotator-denotator éléktrik.[1]
  • Kawat pijar yaiku kawat kang ana ing bola lampu.[1] Kawat iki yèn dipanaské nganggo aliran listrik nganti murup lan bisa dadi sumber cahaya.[1]
  • Kawat tanah Kom yaiku kawat kang ditandur ing jero lemah, tujuwané kanggo nangkal petir.[1]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 24 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)apakabardunia.com(dipunundhuh tanggal 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kawat&oldid=830802"