Lampu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lampu

Lampu ya iku barang kang bisa ngasilaké sinar kanthi sumber ènèrgi listrik. Lampu uga bisa duwé teges dop utawa bola lampu, lampu néon. Saliyané lampu neon, uga ana lampu kang sumber énerginé saka lenga, lan liya-liyané. Kang nggawé lampu kang sepisanan ya iku Thomas Alfa Edison.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Incandescent Lamp[besut | besut sumber]

Lampu jinis iki uga diarani lampu pijar.[2] Lampu iki umuré tuwa dhéwé amarga tinemu dhisik tinimbang lampu jinis liyané.[2] Nganti saiki lampu jinis iki isih akèh dienggo.[2] Lampu pijar cahyané rupané kuning.[2] Cahya iki asalé saka pembakaran filamen ing sanjeroné bola lampu kaca.[2] Lampu pijar bisa awét nganti 1.250 jam.[2] Lampu iki duwé umur pijar kang paling sithik tinimbang lampu-lampu liyané.[2] lampu pijar uga nggunakaké ènergi listrik paling akèh.[2] Mulané lampu iki kagolongaké lampu kang boros énérgi.[2]

Fluorescent Lamp[besut | besut sumber]

Lampu iki uga diarani Lampu Neon utawa kerep diarani lampu TL.[2] Cahyané rupané putih.[2] Lampu neon duwé cahya kang luwih padhang tinimbang lampu liyané.[2] Lampu neon kalebu lampu kang irit énérgi listrik lan awét.[2] Lampu neon bisa awét nganti 10.000 jam.[2] Ananging lampu neon ora cocog yèn dadi lampu aksén utawa spotkight, cahya kang putih ora bisa mantulaké warna asli objek kang dipadhangi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ inventors.about.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o nasional.kompas.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)