Kabel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijining jinis kabel tembaga

Kabel ing basa Inggris cable ya iku alat kang digunakaké kanggo ntransmisikaké sinyal saka sawijining panggon marang panggon liyané.[1] Kabel ana ing perkembangan jaman wis berkembang miturut jinis lan ukurané kang mbedakaké siji karo sijiné.[1] Miturut jinisé kabel dipérang dadi telu ya iku kabel tembaga (copper), kabel koaksial, lan kabel serat optik.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Kabel wiwit ditemokake nalika manungsa mbutuhaké sawijining alat kang migunani kanggo ngubungaké sawijining perangkat karo perangkat liyané[1], lan kabel ditemokake wiwitane taun 1400an. Prosès penemuan kabel iki ora padha antarane kabel siji lan kabel sijine.[1] Penemuan kabel tembaga mbutuhake prosès kang paling suwé dibandingaké jinis kabel-kabel liyané, lan nganti ditemokaké tilpun sakbanjuré.[1] Penemuan kabel koaksial ngetutake penemuan kabel tembaga.[1] Nembe-nembe iki , kabel koaksial wis disempurnakaké manèh karo penemuan kabel serat optik kang tipis banget lan bisa ntransmisikake sinyal chaya.[2]

Jinis[besut | besut sumber]

  1. Kabel tembaga
  2. Kabel koaksial
  3. Kabel serat optik

Manfaat[besut | besut sumber]

Umumé kabel duwé fungsi dadi medhia transimisi kang perané kanggo nyepetaké nalika ana kiriman pesen.[1]. Kabel uga digunakake kanggo nyambungake listrik saengga iso fungsi nyalakeke listrik media elektronik opo wae.

Kaunggulané[besut | besut sumber]

Kalemahan[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en) Grant, August E & Meadows, Jennifer H. (eds.) (2008). Communication Technology Update and Fundamental, Eleventh Edition. Boston: Focal Press
  2. ^ Sistem Komunikasi Optik. Dupunundhuh 3 April 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabel&oldid=1029807"