Kabel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sawijining jinis kabel tembaga

Kabel ing basa Inggris cable ya iku alat kang digunakaké kanggo ntransmisikaké sinyal saka sawijining panggon marang panggon liyané.[1] Kabel ana ing perkembangan jaman wis berkembang miturut jinis lan ukurané kang mbedakaké siji karo sijiné.[1] Miturut jinisé kabel dipérang dadi telu ya iku kabel tembaga (copper), kabel koaksial, lan kabel serat optik.[1]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Kabel wiwit ditemokake nalika manungsa mbutuhaké sawijining alat kang migunani kanggo ngubungaké sawijining perangkat karo perangkat liyané[1], lan kabel ditemokake wiwitane taun 1400an. Prosès penemuan kabel iki ora padha antarane kabel siji lan kabel sijine.[1] Penemuan kabel tembaga mbutuhake prosès kang paling suwé dibandingaké jinis kabel-kabel liyané, lan nganti ditemokaké tilpun sakbanjuré.[1] Penemuan kabel koaksial ngetutake penemuan kabel tembaga.[1] Nembe-nembe iki , kabel koaksial wis disempurnakaké manèh karo penemuan kabel serat optik kang tipis banget lan bisa ntransmisikake sinyal chaya.[2]

Jinis[sunting | besut sumber]

  1. Kabel tembaga
  2. Kabel koaksial
  3. Kabel serat optik

Manfaat[sunting | besut sumber]

Umumé kabel duwé fungsi dadi medhia transimisi kang perané kanggo nyepetaké nalika ana kiriman pesen.[1]. Kabel uga digunakake kanggo nyambungake listrik saengga iso fungsi nyalakeke listrik media elektronik opo wae.

Kaunggulané[sunting | besut sumber]

Kalemahan[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en) Grant, August E & Meadows, Jennifer H. (eds.) (2008). Communication Technology Update and Fundamental, Eleventh Edition. Boston: Focal Press
  2. ^ Sistem Komunikasi Optik. Dupunundhuh 3 April 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabel&oldid=1029807"