Kabel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijining jinis kabel tembaga

Kabel ing basa Inggris cable ya iku piranti kang kanggo ntransmisikaké sinyal saka sawijining panggon marang panggon liyané.[1] Kabel ana ing perkembangan jaman wis berkembang miturut jinis lan ukurané kang mbedakaké siji karo sijiné.[1] Miturut jinisé kabel dipérang dadi telu ya iku kabel tembaga (copper), kabel koaksial, lan kabel serat optik.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Kabel wiwit tinemu nalika manungsa mbutuhaké sawijining piranti kang migunani kanggo ngubungaké sawijining perangkat karo perangkat liyané[1], lan kabel tinemu wiwitane taun 1400an. Prosès penemuan kabel iki ora padha antarané kabel siji lan kabel sijine.[1] Penemuan kabel tembaga mbutuhake prosès kang paling suwé dibandingaké jinis kabel-kabel liyané, lan nganti tinemu tilpun sabanjuré.[1] Penemuan kabel koaksial ngetutake penemuan kabel tembaga.[1] Nembe-nembé iki , kabel koaksial wis disempurnakaké manèh karo penemuan kabel serat optik kang tipis banget lan bisa ntransmisikake sinyal chaya.[2]

Jinis[besut | besut sumber]

  1. Kabel tembaga
  2. Kabel koaksial
  3. Kabel serat optik

Manfaat[besut | besut sumber]

Umumé kabel duwé fungsi dadi medhia transimisi kang perané kanggo nyepetaké nalika ana kiriman pesen.[1]. Kabel uga kanggo nyambungake listrik saéngga bisa fungsi nyalakeke listrik media elektronik opo baé.

Kaunggulané[besut | besut sumber]

Kalemahan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Grant, August E & Meadows, Jennifer H. (eds.) (2008). Communication Technology Update and Fundamental, Eleventh Edition. Boston: Focal Press
  2. ^ Sistem Komunikasi Optik. Dupunundhuh 3 April 2010