Kabel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sawijining jinis kabel tembaga

Kabel ing basa Inggris cable ya iku piranti kang kanggo ntransmisikaké sinyal saka siji panggon marang panggon liyané.[1] Kabel ana ing perkembangan jaman wis tumuwuh miturut jinis lan ukurané kang mbedakaké siji karo sijiné.[1] Miturut jinisé kabel dipérang dadi telu ya iku kabel tembaga (copper), kabel koaksial, lan kabel serat optik.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Kabel wiwit tinemu nalika manungsa mbutuhaké siji piranti kang migunani kanggo ngubungaké siji perangkat karo perangkat liyané[1], lan kabel tinemu wiwitane taun 1400an. Prosès penemuan kabel iki ora padha antarané kabel siji lan kabel sijiné.[1] Penemuan kabel tembaga mbutuhake prosès kang paling suwé dibandingaké jinis kabel-kabel liyané, lan nganti tinemu tilpun sabanjuré.[1] Penemuan kabel koaksial ngetutake penemuan kabel tembaga.[1] Nembe-nembé iki , kabel koaksial wis disempurnakaké manèh karo penemuan kabel serat optik kang tipis banget lan bisa ntransmisikake sinyal chaya.[2]

Jinis[besut | besut sumber]

  1. Kabel tembaga
  2. Kabel koaksial
  3. Kabel serat optik

Manfaat[besut | besut sumber]

Lumrahé kabel duwé fungsi dadi medhia transimisi kang perané kanggo nyepetaké nalika ana kiriman pesen.[1]. Kabel uga kanggo nyambungake listrik saéngga bisa fungsi nyalakeke listrik médhia elektronik apa baé.

Kaunggulané[besut | besut sumber]

Kalemahan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Grant, August E & Meadows, Jennifer H. (eds.) (2008). Communication Technology Update and Fundamental, Eleventh Edition. Boston: Focal Press
  2. ^ Sistem Komunikasi Optik. Dupunundhuh 3 April 2010