Driji

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Driji jroning basa Inggris: digit (finger utawa toe) iku pérangan awak sing dumunung ing tangan, (lan uga ing sikil) kiwa lan tengen, ing manungsa normal driji cacahé ana lima ing saben tangan, ya iku:

Palce.jpg
  1. driji jempol

  2. driji panuding
  3. driji tengah, sing paling dawa di antara driji tangan
  4. driji manis
  5. driji jenthik

Driji dumadi saka sawetara ros balung sing dislimuti déning daging utawa otot, ora mung manungsa waé sing nduwèni driji, sebagéan gedhé kéwan uga nduwèni ananging cacahé ora mesti lima.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Driji&oldid=967768"