Driji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Driji sajeroning basa Inggris: digit (finger utawa toe) iku pérangan awak sing dumunung ing tangan, (lan uga ing sikil) kiwa lan tengen, ing manungsa normal driji cacahé ana lima ing saben tangan, ya iku:

Palce.jpg
  1. driji jempol
  2. driji panuding
  3. driji tengah, sing paling dawa di antara driji tangan
  4. driji manis
  5. driji jenthik

Driji dumadi saka sawetara ros balung sing dislimuti déning daging utawa otot, ora mung manungsa waé sing duwé driji, sapérangan gedhé kéwan uga duwé ananging cacahé ora mesti lima.