Yoko Ono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yoko Ono Lennon
Yoko Ono 2007.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Yoko Ono
Génre avant-garde, rock, pop, electronica, fluxus
Pakaryan seniwati
Mangsa akarya 1961–saiki
Labèl Apple, Geffen, Polydor, Rykodisc, Astralwerks
Sing magepokan John Lennon
The Plastic Ono Band

Yoko Ono Lennon (lair ing Tokyo, Jepang, 18 Fèbruari 1933; umur 84 taun) dhèwèké musikus lan seniwati kalahiran Jepang, janda John Lennon, sadurungé karo Lennon dhèwèké karo Ichiyanagi Toshi watara taun 1956-1963, lan Anthony Cox watara taun 1963-1969, jeneng aasliné Yōko Ono (小野 洋子 Ono Yōko?), Yoko Ono iku aktris lan musisi kang asalé saka Jepang.[1] Dhèwèké kondhang dadi bojoné musisi kang legendaris saka Inggris, John Lennon, kang ninggal yuswa amarga peluru kang ditembakaké déning panggemaré sawisé balik rekaman bareng karo Yoko.[1] Yoko saiki dadi warga masarakat kang kewarganagaraané Amérika lan urip ning kana, sok kali tampil bebarengan karo John Lennon ning albumé, uga sok ngrilis album solo.[1] Ora namung ngasilaké sajumlah tulisan kang akiré dibukukaké.[1] Saiki Yoko wiwit nyoba nggeluti acara sosial, pulitik lan uga sok tampil dadi bintang tamu ning acara-acara, kaya ta acara Mad Abaout You.[1]

Taun 2010, Yoko milai nguripaké manèh grup musik Plastic Ono Band, grup musik iki diuripaké manèh ning konser panghormatan kang digelar ning Brooklyn Academy of Music.[2] Pertunjukan mau iku proyek déning Yoko karo anaké, Sean Lennon.[2] Ning acara mkonser iku, diundhang uga bintang tamu kondhang, kaya ta Eric Clapton, Paul Simon lan Bette Middler.[2] Grup musik Plastic Ono Band iku grup musik kang diwangun déning Yoko karo John Lennon, ning grup musik iku sakloron ngrekam lagu kang judhulé Give Peace a Chance nalika taun 1969.[2] Karo para anggota saka grup musik mau, kaya ta Klaus Voorman lan Jim Keltner.[2]

Kanggo nguripaké grup musik mau, Yoko nggelar pentas kang pisanan, dibuka karo akapela, nuli diiringi karo musik rock saka band kang ngiringi karo irama funk.[2] Pentas kang kaping loroné, meski tanpa latihan sadurungé grup musik iki tetep bia anggawe panonton seneng.[2] Artis kang kalibat ning acara mau ya iku, Scissor Sister, Justin Bond, sarta Kim Gordon lan Thurston Moore saka Sonic Youth, nyanyikaké laguné Yoko.[2] Midler nyanyikaké tembangan kang judhulé Yes, I'm Your Angel tetembangan kang ditulis Yoko kanggo John Lennon nalika ngrasa gelisah nginjak umur 40.[2] Tetembangan John Lennon kanggo Yoko Ono, judhulé Oh Yoko versi Gene Ween kang dimainaké karo Sean Lennon.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e biografi Yoko Ono dipununduh tanggal 26 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g h i j berita Yoko Ono dipununduh tanggal 26 Juli 2011