Eric Clapton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eric Clapton
CBE
Eric Clapton 2.jpg
Clapton tampil ndhik Hyde Park, London, June 2008
Pratélan latar wuri
Jeneng lairEric Patrick Clapton
Lair (1945-03-30) 30 Maret 1945 (umur 74)
Ripley, Surrey, England
Génre
Pakaryan
  • Guitarist
  • singer
  • songwriter
  • record producer
Piranti
  • Guitar
  • vocals
Mangsa akarya1962–present
Labèl
Sing magepokan
Sana jaringanwww.ericclapton.com
Piranti wigati

Eric Patrick Clapton CBE (, julukané: "Slowhand", ya iku gitaris lan uga penyanyi, kang ngréka lagu, lan komponis teka Inggris kang tau menangné Grammy Award. Dadi salahsijiné musisi paling sukses ndhik abad ke-20 lan abad ke-21,[1] jenengé diabadikné ndhik museum Rock and Roll Hall of Fame ping 3. Penggemar lan kritikus musik ngalem piyambaké dadi gitaris gedhé dhéwé sakdawané jaman amarga handal wektu main gitar.[2][3] Piyambaké ana ndhik urutan ke-4 ndhik pratélan Gitaris Terbesar Sepanjang Masa kang diumumkané majalah Rolling Stone.[4] Jenengé uga masuk ndhik pratélan "100 Artis Paling Gedhe Sakdawané Zaman" (The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time) kang diumumkané majalah kang padha.[5]

Diskografi[besut | besut sumber]

1970 Erris Clapton
1974 461 Ocean Boulevard
1975 There's One in Every Crowd
1976 No Reason to Cry
1977 Slowhand
1978 Backless
1981 Another Ticket
1983 Money and Cigarettes
1985 Behind the Sun
1986 August
1989 Journeyman
1994 From the Cradle
1998 Pilgrim (RIAA:Platinum)
2001 Reptile
2004 Me and Mr. Johnson
2004 Sessions for Robert J
2005 Back Home (RIAA:Gold)
2013 Old Sock[6]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. [1]
  2. Erris Clapton
  3. "Erris Clapton". Little Steven. Rolling Stone Issue 946. Rolling Stone. 
  4. [2]
  5. "The Immortals: The First Fifty". Rolling Stone Issue 946. Rolling Stone. 
  6. New Erris Clapton Album 'Old Sock' Due in March

Pranala njaba[besut | besut sumber]