Komponis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Komponis Pranicis Louis-Nicolas Clérambault lagi nulis musik ing kiboré

Komponis utawa komposer iku sawijining wong sing mardawa lagu utawa nggawé musik. Tembung iki dijupuk saka basa Latin com+ponere, sing tegesé "wong sing masang dadi siji". Lumrahé tembung komponis utawa komposer dienggo wong sing nggawé Musik Donya Kulon.