Blues

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Blues iku jeneng wangun lan genre musik kang diripta mligi déning masarakat Afro-Amérika ing pungkasan abad angka 19 saka lagu spirituil, lagu kerja, hollers lapangan, bengokan, lan narasi prasaja mawa irama balada. Genre blues didhasaraké marang wangun blues nanging duwé karakteristik liya kaya ta lirik tinamtu, garis bass lan instrumèn. Blues bisa dipérang dadi sawetara subgenre antarané Delta, Piedmont, lan gaya blues Chicago. Perang Donya II nandhani transisi saka musik blues akustik menyang electric blues lan panyebaran musik blues kanthi luwih jembar. Ing taun 1960-an lan 1970-an, dumadi sawijining hibrida kang karan revolusi blues rock.

Istilah "blues" ngacu marang "Blues Devil", kang tegesé melankolis lan kasedihan, panggunaan wiwitan istilah iki tinemu ing sawijining babak sandiwara Blue Devils (1798), sanadyan panggunaan frase sajeroning musik Amérika, Afrika manawa luwih tuwa, wis kabukti wiwit taun 1912, nalika Hart Wand s '" Dallas Blues " dadi hak cipta pisanan komposisi blues. Lyrics frase kerep dipigunakaké kanggo nggambaraké swasana ati kang sedih.

Musisi Blues[besut | besut sumber]