Penyanyi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Britney Spears penyanyi kang misuwur ing donya

Penyanyi ya iku wong kang mumpangatake swarané kanggo salah sijine gawéan, kasenengan utawa hobi kang nggunakake piranti kanggo nyiptakake lagu kanthi iringané musik utawa misuwur kanthi jeneng pemusik. Nyanyian bisa uga kagolong ing melodhi swara. Nanging tembung vokalis bisa uga digolongake déning penyanyi amarga bisa ngasilake swara-swara ing njaba melodhi.Ing tlatah jawa penyanyi wadon asring kasebut biduan.

Penyanyi kaperang dadi telu:

  • penyanyi utama (kang nggawakake lagu utawa nyayikake paling sithik ing sak lagu )
  • penyanyi latar (kang nggawakake lagu utawa tembang lan sarta ngrewangi penyayi ing swara lan cengkoké lagu kang digawakake. )
  • penyanyi opera

Panggolongané penyanyi ing donya musik bisa nganut tesitura , aboté suwara lan werna nada swara banter.Sanajan migunakake garis ing panutan, lan bisa kaperang ing golongané jinising suwara.

Jinising[besut | besut sumber]

Penyanyi bisa digolongake ing jinis wongé kang nyanyi:

  • tenor, swara kang paling dhuwur wong lanang
  • bariton, swara tengah wong lanang
  • bas, swara paling èndek ing wong lanang

Uga delengen[besut | besut sumber]