Sopran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Tipe suara
Suara wanita
Sopran
Mezzo-sopran
Kontralto

Suara pria

Countertenor
Tenor
Bariton
Bass

Sopran ya iku penyanyi suara paling duwur ing klasifikasi vokal ing budaya musik klasik barat. Istilah iki asal saka basa Italia 'sopra' kang artiné ngeléwati lan basa Latin 'supra' kang berarti super. Ing Jaman saiki, istilah sopran namung digunaake kanggo penyanyi kang duwé jarak suara sopran. kanthi isltilah lain, sopran ya iku suara paling duwur kang diduwéni bocah wadon[1]. salah sawijinging penyanyi Indonésia kang duwé suara sopran yaiki Gita Gutawa[2].

cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id) www.indoreggea.com: karakter Vokal (diunduh tanggal 19 Oktober 2012)
  2. ^ (id) www.anneahira.com:Biodata Gita Gutawa; Salah Satu Penyanyi Sopran Kebanggaan Indonesia (diunduh tanggal 9 Oktober 2012)

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sopran&oldid=1014674"