Bas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Tipe suara
Suara wanita
Sopran
Mezzo-sopran
Kontralto

Suara pria

Countertenor
Tenor
Bariton
Bass

Bass atau Bas ya iku salah sijiné jinis swara kang dinduwèni penyanyi lanang, kang bisa nduwèni kamahiran saka nada E 2 sampai E4.[1] Walaupun demikian, beberapa penyanyi yang nada rendahnya bisa sangat ekstrim, bisa mencapai nada C2.

Jarak swara bass (werna ijo)

.

  1. ^ Owen Jander, Lionel Sawkins, J. B. Steane, Elizabeth Forbes (ed L. Macy). "Bass". Grove Music Online. Retrieved 14 June 2006. ; The Oxford Dictionary of Music gives E2–e4/f4
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bas&oldid=984193"