Bob Marley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bob Marley
Bob-Marley-in-Concert Zurich 05-30-80.jpg
Bob Marley manggung ing Zurich, Swiss, 30 Mei 1980
Latar mburi
Jeneng lair Robert Nesta Marley
Lair 6 Februari 1945
Nine Mile, Saint Ann, Jamaika
Tilar donya 11 Mei 1981 (umur 36)
Miami, Florida, Amerika Serikat
Jinis Musik Reggae, ska, rocksteady
Perdamelan penyanyi, pencipta lagu, musisi
Instrumèn vokal, gitar, perkusi
Taun aktif 1962 – 1981
Parusahan rekaman Studio One, Beverley's, Upsetter/Trojan, Island/Tuff Gong
Hubungan
Mengaruhi Tony Q Rastafara (Indonesia)
Pasangan Rita Marley
Situs resmi www.bobmarley.com

Robert Nesta Marley utawi dipuntepang ugi Bob Marley, (lair ing Nine Mile, Saint Ann, Jamaika, 6 Februari 1945 – tilar donya ing Miami, Florida, Amerika Serikat, 11 Mei 1981 kanthi umur36 taun)[1] Penyanyi, musisi reggae, penulis lagu.[2]. ramane asmané (Kapten Norval Marley) nikah karo kenya ayu jenengé Cedalla Jamaika Booker.[1] Marley ngrewangi ngenalaké musik reggae nang dunia lan tetep dadi salah sijining seniman kang paling disenengi tekan dina iki.[2] Bob Marley ngawiti kariré karo grup band the Wailers, grup the Wailers kang di bentuk karo musisi lan musisi ing taun 1963. [3] Robert Nesta Marley resmi nikah karo Rita Marley ing wulan February 1966[3]. lan Rita kang ngenalaké Robert Nesta Marley karo Rastafarianism[3]. ing taun 1969, Bob Marley, Tosh lan Livingston secara penuh nguasani Rastafarianism, kang akeh banget ngaruhi musiké (Rastafarianism) lan reggae umume.[3]

Karir MUsik[sunting | sunting sumber]

Panjenenganipun wiwit misuwur ing donya musik reggae ing taun 1962[2]. Album pertamané yaiku "The Wailing Wailers" kang dirilis taun 1965 karo The Wailers, ing 1974 lagu "No Woman No Cry" dadi populer ing Jamaika lan negara-negara Amerika Serikat, tanapi ing taun 1977 piyambaké mengidap penyakit kanker.[2] Ing taun 1981 Marley ninggal dunya merga kangker kulit kang dialami kurang luwih patang taun kepungkur. piyambaké ninggalaké garwa lan 13 putra.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album studio[sunting | sunting sumber]

kaliyan The Wailers[2][sunting | sunting sumber]

sesarengan Bob Marley & The Wailers[2][sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Bob Marley Biografidipununduh tanggal 9 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)Bob Marleydipununduh tanggal 9 Juni 2011
  3. ^ a b c d (id)selebriti kapanlagi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Marley&oldid=830468"