Bob Marley

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bob Marley
Bob Marley
Bob Marley manggung ing Zurich, Swiss, 30 Mei 1980
Latar wuri
Jeneng lair Robert Nesta Marley
Lair (1945-02-06)Pébruari 6, 1945
Nine Mile, Saint Ann, Jamaika
Pati Mèi 11, 1981(1981-05-11) (umur 36)
Miami, Florida, Amerika Serikat
Jinis Musik Reggae, ska, rocksteady
Pakaryan penyanyi, pencipta lagu, musisi
Instrumen vokal, gitar, perkusi
Taun aktif 1962 – 1981
Parusahan rekaman Studio One, Beverley's, Upsetter/Trojan, Island/Tuff Gong
Hubungan
Mrabawani marang Tony Q Rastafara (Indonesia)
Pasangan Rita Marley
Situs resmi www.bobmarley.com

Robert Nesta Marley utawi dipuntepang ugi Bob Marley, (lair ing Nine Mile, Saint Ann, Jamaika, 6 Februari 1945 – pati di Miami, Florida, Amerika Serikat, 11 Mei 1981 ing yuswa 36 taun)[1] Penyanyi, musisi reggae, penulis lagu.[2]. Ramané asmané (Kapten Norval Marley) nikah karo kenya ayu jenengé Cedalla Jamaika Booker.[1] Marley ngrewangi ngenalaké musik reggae nang dunia lan tetep dadi salah sijining seniman kang paling disenengi tekan dina iki.[2] Bob Marley ngawiti kariré karo grup band the Wailers, grup the Wailers kang di bentuk karo musisi lan musisi ing taun 1963.[3] Robert Nesta Marley resmi nikah karo Rita Marley ing wulan February 1966[3]. Lan Rita kang ngenalaké Robert Nesta Marley karo Rastafarianism[3]. Ing taun 1969, Bob Marley, Tosh lan Livingston secara penuh nguasani Rastafarianism, kang akeh banget ngaruhi musiké (Rastafarianism) lan reggae umume.[3]

Karir MUsik[besut | besut sumber]

Panjenenganipun wiwit misuwur ing donya musik reggae ing taun 1962[2]. Album pertamané ya iku "The Wailing Wailers" kang dirilis taun 1965 karo The Wailers, ing 1974 lagu "No Woman No Cry" dadi populer ing Jamaika lan negara-negara Amerika Serikat, tanapi ing taun 1977 piyambaké mengidap penyakit kanker.[2] Ing taun 1981 Marley ninggal dunya merga kangker kulit kang dialami kurang luwih patang taun kepungkur. piyambaké ninggalaké garwa lan 13 putra.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

kaliyan The Wailers[2][besut | besut sumber]

sesarengan Bob Marley & The Wailers[2][besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Bob Marley Biografi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)Bob Marley dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  3. ^ a b c d (id)selebriti kapanlagi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Marley&oldid=964255"