Bob Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia

Robert Nesta Marley utawi dipuntepang ugi Bob Marley, (lair ing Nine Mile, Saint Ann, Jamaika, 6 Fèbruari 1945 – pati ing Miami, Florida, Amérika Sarékat, 11 Mèi 1981 ing yuswa 36 taun)[1] Penyanyi, musisi reggae, penulis lagu.[2]. Ramané asmané (Kapten Norval Marley) nikah karo kenya ayu jenengé Cedalla Jamaika Booker.[1] Marley ngrewangi ngenalaké musik reggae ana ing donya lan tetep dadi salah sijining seniman kang paling disenengi tekan dina iki.[2] Bob Marley ngawiti kariré karo grup band the Wailers, grup the Wailers kang di wujud karo musisi lan musisi ing taun 1963.[3] Robert Nesta Marley resmi nikah karo Rita Marley ing wulan February 1966[3]. Lan Rita kang ngenalaké Robert Nesta Marley karo Rastafarianism[3]. Ing taun 1969, Bob Marley, Tosh lan Livingston kanthi penuh nguasani Rastafarianism, kang akèh banget ngaruhi musiké (Rastafarianism) lan reggae racaké.[3]

Karir MUsik[besut | besut sumber]

Panjenenganipun wiwit misuwur ing donya musik reggae ing taun 1962[2]. Album pertamané ya iku "The Wailing Wailers" kang dirilis taun 1965 karo The Wailers, ing 1974 lagu "No Woman No Cry" dadi populer ing Jamaika lan nagara-nagara Amérika Sarékat, tanapi ing taun 1977 piyambaké mengidap lelara kanker.[2] Ing taun 1981 Marley ninggal dunya amarga kangker kulit kang dialami kurang luwih patang taun kapungkur. piyambaké ninggal garwa lan 13 putra.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

kaliyan The Wailers[2][besut | besut sumber]

sesarengan Bob Marley & The Wailers[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Bob Marley Biografi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g Bob Marley dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  3. ^ a b c d selebriti kapanlagi dipununduh tanggal 9 Juni 2011