Bob Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bob Marley
Bob Marley
Bob Marley manggung ing Zurich, Swiss, 30 Mei 1980
Latar wuri
Jeneng lair Robert Nesta Marley
Lair (1945-02-06)Fèbruari 6, 1945
Nine Mile, Saint Ann, Jamaika
Pati Mèi 11, 1981(1981-05-11) (umur 36)
Miami, Florida, Amerika Serikat
Jinis Musik Reggae, ska, rocksteady
Pakaryan penyanyi, pencipta lagu, musisi
Instrumen vokal, gitar, perkusi
Taun aktif 1962 – 1981
Parusahan rekaman Studio One, Beverley's, Upsetter/Trojan, Island/Tuff Gong
Hubungan
Mrabawani marang Tony Q Rastafara (Indonésia)
Pasangan Rita Marley
Situs resmi www.bobmarley.com

Robert Nesta Marley utawi dipuntepang ugi Bob Marley, (lair ing Nine Mile, Saint Ann, Jamaika, 6 Fèbruari 1945 – pati ing Miami, Florida, Amerika Serikat, 11 Mèi 1981 ing yuswa 36 taun)[1] Penyanyi, musisi reggae, penulis lagu.[2]. Ramané asmané (Kapten Norval Marley) nikah karo kenya ayu jenengé Cedalla Jamaika Booker.[1] Marley ngrewangi ngenalaké musik reggae nang dunia lan tetep dadi salah sijining seniman kang paling disenengi tekan dina iki.[2] Bob Marley ngawiti kariré karo grup band the Wailers, grup the Wailers kang di wujud karo musisi lan musisi ing taun 1963.[3] Robert Nesta Marley resmi nikah karo Rita Marley ing wulan February 1966[3]. Lan Rita kang ngenalaké Robert Nesta Marley karo Rastafarianism[3]. Ing taun 1969, Bob Marley, Tosh lan Livingston secara penuh nguasani Rastafarianism, kang akèh banget ngaruhi musiké (Rastafarianism) lan reggae umume.[3]

Karir MUsik[besut | besut sumber]

Panjenenganipun wiwit misuwur ing donya musik reggae ing taun 1962[2]. Album pertamané ya iku "The Wailing Wailers" kang dirilis taun 1965 karo The Wailers, ing 1974 lagu "No Woman No Cry" dadi populer ing Jamaika lan nagara-nagara Amerika Serikat, tanapi ing taun 1977 piyambaké mengidap penyakit kanker.[2] Ing taun 1981 Marley ninggal dunya merga kangker kulit kang dialami kurang luwih patang taun kepungkur. piyambaké ninggalaké garwa lan 13 putra.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

kaliyan The Wailers[2][besut | besut sumber]

sesarengan Bob Marley & The Wailers[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Bob Marley Biografi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)Bob Marley dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  3. ^ a b c d (id)selebriti kapanlagi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Marley&oldid=1106746"