Réggaé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Reggae)
Bob Marley, salah sijine musisi reggae

Reggae ya iku kombinasi saka iringan tradhisional Afrika, Amerika, lan Blues sarta folk (tembang rakyat) Jamaika.[1] Reggae mujudake irama kang misuwur saka nagara Jamaika kanthi nganggo elemen folk lan rock, ska, callypso lan mento disuguhake ing garis bass nganggo hentakan ing sela-selane tabuhan drum.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Taun 1968 akèh diarani taun kelairane musik reggae.[1] Sejatine ora ana prastawa khusus kang dadi pratanda mula bukane, kajaba malihe selera musik wong-wong Jamaika saka Ska lan Rocksteady, kang tau kawentar ing kalangan nom-noman nalika taun wiwitan nganti pungkasan taun 1960-an,ing irama musik anyar kang tempone luwih kalem, ya iku reggae.[1] Tembung reggae diarani asale saka pangucapan tembung "ragged" ing logat utawa dialek Afrika.[1] Tembung "ragged" tegese gerak kagok kaya obahing awake wong kang njoged nganggo iringan ska utawa reggae.[1] Wirama musik reggae dhéwé dipengaruhi elemen musik R&B kang lair ing New Orleans, Soul, Rock, ritmik Afro-Caribean (Calypso, Merengue, Rhumba) lan musik rakyat Jamaika yang disebut Mento, kang sugih déning wirama Afrika.[1] Reggae iku pancen musik unik kanggo Jamaika, nanging ironise asale iku saka New Orleans R&B.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Sejarah Musik Reggae (dipunundhuh tanggal 10 maret 2011)
  2. ^ (id)Tony Q Rastafara dan Musik Reggae di Indonesia(dipunundhuh tanggal 10 maret 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Réggaé&oldid=1078924"