Drum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Drum

Drum ya iku piranti musik perkusi kang kapérang saka kulit kang dibatek lan ditabuh nganggo tangan utawa tabuh kang awujud wilah. Saliyané kulit, drum uga bisa nggunakake bahan liyané kaya ta plastik. Drum iku kasebar ing ndonya, lan wujudé warna-warna, kaya ta kendang, timpani, Bodhrán, Ashiko, snare drum, bass drum, tom-tom, beduk, lan liya-liyané.

Ing musik pop, musik rock, lan musik jazz, biyasane nggunakake drum kang wis didadèkaké siji utawa disetel dadi siji, kang isiné kaya ta snare drum, tom-tom, bass drum, cymbal, hi-hat. Wong kang nggunakake piranti drum set diarani drumer.

Jinis drum[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]