Drum

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Drum

Drum ya iku piranti musik perkusi kang kaperang saka kulit kang dibatek lan ditabuh nganggo tangan utawa tabuh kang awujud wilah. Saliyane kulit, drum uga bisa nggunakake bahan liyane kayata plastik. Drum iku kasebar ing ndonya, lan wujude werna-werna, kayata kendang, timpani, Bodhrán, Ashiko, snare drum, bass drum, tom-tom, beduk, lan liya-liyane.

Ing musik pop, musik rock, lan musik jazz, biyasane nggunakake drum kang wis didadekake siji utawa disetel dadi siji, kang isine kayata snare drum, tom-tom, bass drum, cymbal, hi-hat. Wong kang nggunakake piranti drum set diarani drumer.

Jinis drum[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Drum&oldid=1000061"