Nidji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nidji kaliyan Ashesya Galuh Putri ing satunggalipun adicara Ponds
Nidji
SakaIndonésia Jakarta, Indonésia
GénrePop
Mangsa akarya2002-sapunika
LabèlMusica Studios
Sing magepokanNIDJIholic.com NIDJIzone
AnggotaGiring
Andro
Run-D
Rama
Ariel
Adri

Nidji utawi The Nidji inggih punika grup musik saking Jakarta ingkang personilipun wonten 6 (nem) tiyang ing antawisipun: Giring Ganesha (vokalis), Rama lan Ariel (gitaris), Adrie (drum), Andro (bassis), lan Run-D (kibor). Nidji punika saking tembung Niji ingkang dipunpendhet saking basa Jepang ingkang tegesipun kluwung.[1] Para personil sampun remen lan sarujuk kaliyan konsèp nama punika, amargi tembung Nidji saged ngrefleksikaken warni musik ingkang manéka warni sarta bènten-bènten, nanging saged nyawiji ing satunggal werni musik.[1] Konsep musik Nidji inggih punika modern rock ingkang dipunparingi unsur-unsur sanèsipun, kados progresif, funk, alternatif, lan pop. Grup-grup band ingkang boten langsung mengaruhi lan dados inspirasi kaliyan gaya musik Nidji inggih punika L'Arc~en~Ciel, Coldplay, Goo Goo Dolls, U2, Radiohead, Smashing Pumpkins, The Verve, Dave Matthews, The Killers, Keane, lan sanèsipun.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah wiwitanipun band Nidji inggih punika saking kekancan antawisipun Rama lan Andro.[1] Kekancanan ingkang sampun raket punika saged ngrembaka teras ing jagad musik.[1] Salajengipun kaliyan Ariel ingkang sampun nggabung kaliyan Rama lan Andro karipta satunggal lagu kanthi irah-irahan Maria.[1] Nanging lagu punika taksih dèrèng sampurna lan betahaken vokalis.[1] Salajengipun Rama, Andro, lan Ariel kepanggih kaliyan Giring ingkang salajengipun saged njangkepi lagu Maria minangka vokalisipun.[1][2] Salajengipun Andri mlebet minangka penabuh drum lan Randy mlebet minangka keyboardist.[1]

Personil band[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i NIDJI on Facebook dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. Giring Nidji dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]