Siter

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Siter - Saka Commons

Siter iku piranti gamelan kang dipetik kaya gitar. Cacah senare ana 11 pasang utawa kadang 12 pasang. Siter iki fungsine pada karo Celempung. Lumrahé, siter disimpen ing jero kothak. Nalika digunakake, kothaké kanggo ancik-ancik siter supaya pas karo niyaga kang lungguh.

Ètimologi[edit | edit source]

Tembung siter dijupuk saka basa Walanda "citer", kang selaras karo tembung basa Inggris "zither".

Uga delengen[edit | edit source]