Siter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siter - Saka Commons

Siter iku piranti gamelan kang dipetik kaya gitar. Cacah senare ana 11 pasang utawa kadang 12 pasang. Siter iki fungsine pada karo Celempung. Lumrahé, siter disimpen ing jero kothak. Nalika digunakake, kothaké kanggo ancik-ancik siter supaya pas karo niyaga kang lungguh.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung siter dijupuk saka basa Walanda "citer", kang selaras karo tembung basa Inggris "zither".

Uga delengen[besut | besut sumber]