Télévisi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka TV)
Jump to navigation Jump to search
Télévisi-télévisi layar lètèr lagi didol ing toko èlèktronik ing taun 2008.

Télévisi utawa TV ya iku médhium tèlèkomunikasi medium kanggo nyaluraké swara karo gambar-gambar kang obah ing monokrom / sak warna (ireng-putih), utawa ing warna-werni, lan ing dhiménsi loro utawa dhiménsi telu. TV bisa ngrujuk marang saprangkat télévisi, sawiji acara télévisi, utawa médhiumé transmisi télévisi. télévisi iku sawiji média massa, kanggo klangenan, pangajaran, pawarta, lan pangiklanan.

télévisi uwis sadhiya ing akir taun 1920an awujud èkspèrimèn kang isih kasar. Sawisé Perang Donya II, Wujud Panyiaran TV ireng-putih kang uwis luwih apik dadi kaloka ing Amérikah Sarékat lan Britania Raya, lan prangkat-prankat télévisi dadi barang wajib ing omah-omah, padagangan, lan institusi-institusi. Nalika ing taun 1950a, télévisi iku medhium utama kanggo mangaribawani opini publik.[1] Ing tengah-tengahing taun 1960an, Panyiaran warna kawanuhaké ing Amérikah Sarékat lan akèh-akèhé nagara-nagara kang uwis maju. Sadhiyaning médhia panyimpenan kaya ta tép VHS (1976), DVD-DVD (1997), lan Blu-ray Discs HD (2006) ngolèhaké para pamiyarsa bisa nonton acara-wujud acara kang uwis direkam sadurungé ing omahé dhéwé-dhéwé, kaya ta filem-filem. Ing akhiré dékade kapisaning taun 2000an, kawentarané panyiaran-panyiaran télévisi digital mundhak kanthi gedhé. Pangembangan liyané ya iku pindhé saka standard-definition television / SDTV (TV dhèfinisi standard) (576i, kang garis-garis interlaced résolusiné 576 lan 480i) dadi high-definition television / HDTV (TV dhèfinisi tingkat dhuwur), kang nyedhiani resolusi kang luwih dhuwur banget. HDTV bisa kasiaraké ing sawerna format kaya ta: 1080p, 1080i lan 720p. Awit taun 2010, pangrékaning smart television (télévisi pinter), Internet television (télévisi nganggo internét) mundhakaké sadhiyaning acara-acara télévisi lan filem-filem nganggo Internèt  kanthi leladèn-leladèn kaya ta Netflix, iPlayer, Hulu, Roku lan Chromecast.

Ing taun 2013, 79% somah ing sadonya dhuwé prangkat télévisi.[2] Panggantining layar saka cathode ray tube (CRT) kang lemu, setrumé gedhé dadi téknologi alternatif kang wujudé ringkes lan lètèr, ora butuh setrum kang gedhé, kaya ta plasma displays (layar plasma), LCDs ( fluorescent-backlit lan LED), lan OLED displays iku revolusi piranti kasar kang kawiwitan kanthi parèkaning monitor-monitor komputer ing akir taun 1990an. Akèh-akèhé prangkat TV kang didol ing taun 2000an saiki uwis kang layar lètèr, racaké LEDs. Pabrik-pabrik kang gedhé mbiwarakaké prangkat-prangkat kaya CRT, DLP, plasma, lan fluorescent-backlit LCDs ora bakal digawé manèh ing tengah-tengahing taun 2010an.[3][4][5] TV jinisé LEDs dilit engkas dikarepaké bakal diganti déning OLEDs sithik mbaka sithik.[6] Pabrik-pabrik iku mau uga uwis mbiwarakaké manawa bakal mundhakaké produksi prangkat-prangkat smart télévision ing tengah-tengahing taun 2010an.[7][8][9] Smart TVs kang uwis gabung karo internét lan gunané Web 2.0 dadi format paling lumrahé télévisi ing akir taun 2010an.[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Diggs-Brown, Barbara (2011) Strategic Public Relations: Audience Focused Practice p.48
  2. ^ "TVTechnology: The State of Television, Worldwide". Dijupuk 22 March 2015. 
  3. ^ Julie Jacobson (1 December 2012). "Mitsubishi Drops DLP Displays: Goodbye RPTVs Forever". Dijupuk 22 March 2015. 
  4. ^ Marshall Honorof. "LG's Exit May Herald End of Plasma TVs". Tom's Guide. Dijupuk 22 March 2015. 
  5. ^ http://www.datadisplay-group.com/fileadmin/pdf/produkte/EOL_PCN/EOL_notice_customer_CCFL_reflector120711.pdf
  6. ^ "LG Electronics expects the OLED TV market to gradually replace the LED TV market". Dijupuk 22 March 2015. 
  7. ^ "All of Sony's new smart TVs run on Android TV". The Verge. Vox Media. Dijupuk 22 March 2015. 
  8. ^ "CES 2015: New Samsung Smart TVs Will Be Powered by Tizen OS". Tech Times. Dijupuk 22 March 2015. 
  9. ^ "LG to show off webOS 2.0 smart TV at CES 2015". CNET. CBS Interactive. Dijupuk 22 March 2015. 
  10. ^ Sunday, October 24, 2010 (October 24, 2010). "Internet TV and The Death of Cable TV, really". Techcrunch.com. Dijupuk January 17, 2012.