Pawarta

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Pawarta, unsur ing jurnalistik. Kanggé Warta sanèsipun pirsani Warta
Informasi Warta

Pengertian[besut | besut sumber]

Warta iku duwéni informasi kang migunani tumrap kang maca utawa kang ngrungokake. mula iku, anggone maca sawijining warta kudu kanthi patitis, apa manèh yen macakake warta kanggo wong liya, kudu gatekake kedhal, lagu, lan pangucapan kang trep. Supaya warta iku bisa katampa déning kang ngrongokake anggone maca aja banter- banter lan nganggo sikap maca kang bener. Yen mdelok acara warta ing televisi supaya ngerti kepriye maca warta kang apik iku. Lungguhe kanthi jejeg lan pandengane mripat ana ing ngarep. Suarane kudu cetha lan bisa dimangerteni déning pemeringe.

Maca Warta[besut | besut sumber]

Maca warta iku penting kanggone masyarakat jaman saiki. Kanthi maca warta, kabeh informasi bisa dimangerteni. Warta saka radio, televisi, lan ariwarti utawa kalawarti umume ngandharake babagan maneka warna. Ana pamaréntahan, polotik, ékonomi, seni budhaya, lan liyane- liyane. Mula iku, kanthi maca warta masyarakat bisa mangerteni mlakune jaman, kaya ta rega BBM kang mundhak, penerbitan lalu lintas déning pamaréntah, lan sapanunggalane. Macakake warta kanggo wong liya kudu gatekake kedal, lagu lan pangucapan kang cetha, supaya warta iku bisa katrima marang kang rungokake. Amrih becike bisa gatekake anggone penyiar televisi kang lagi ngandharake wartane. Kepriye kedal, lagu lan pangucapane uga gesture utawa tindak tanduke awake. Penyiar televisi iku anggone maca warta pandelengane tumuju ing ngarep, dene lungguhe utawa anggone ngadeg jejeg lan pamacane bener.

[1].

Chatetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (jv) Yatmana, Sudi dkk. Kabeh Seneng Basa Jawa 2 SMA Kelas XI. ISBN 979-746-455-5. Yudhistira.Jakarta. (2005:40, 113)

Cithakan:Artikel dhasar

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pawarta&oldid=1044817"