Modem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Modem eksternal 28.8kbps serial-port modem saking Motorola.

Modem kuwi piranti kasar komputer, saka tembung MOdulator DEModulator. Modulator kuwi dhewe piranti kang bisa ngubah sinyal informasi dadi sinyal kang nganteraké (carrier) lan bisa langsung dikirimaké, ananging Demodulator kuwi bagiyan saka piranti kang bisa misahaké sinyal informasi (kang isiné data utawa seratan) saking sinyal kang nggawa pawarta saking sinyal kuwi, mula data kuwi mau bisa diterima kanthi apik. Modem kuwi gabungan saka sakloroné, bisa diomong modem kuwi piranti komunikasi. Piranti komunikasi kang dinggo saka panggonan kang beda, umumé nganggo bagiyan kang disebut "modem", kayata VSAT, Microwave Radio, lan sakpanunggalané, nanging biyasané jeneng uatawa sebutan kanggo modem kuwi luwih kondhang karo jeneng Piranti Kasar kang sering digunakaké kanggo komunikasi kang disambungaké ning komputer.

Data saking komputer kang wujudé sinyal digital diwenehaké maring modem kanggo diubah maneh dadi sinyal analog, nalika modem narima data (yakuwi kang awujud sinyal analog)saking njaba, modem ngubah dadi sinyal maneh. Supaya bisa diwaca ning komputer. Sinyal analog kasebut bisa dikirimaké maring media telekomunikasi tartemtu, kayata telepon lan radio. Sawise data kang wujude sinyal kuwi tekan ning modem, sinyal kasebut diubah dadi sinyal digital maneh lan dikirimaké maring komputer. Menawa dideleng saka wujudé, modem kuwi ana loro jenisé, yakuwi modem eksternal lan modem internal.

Jinis-jinis modem[sunting | sunting sumber]

  • Modem ISDN
  • Modem GSM
  • Modem analog yakuwi modem kang gunané nggawe sinyal analog dadi sinyal digital
  • Modem ADSL, Modem teknologi ADSL (Asymetric Digital Subscribe Line) ingkang bisa gawe migunakake line modem kanggo ADSL nganggo suwara langsung. Piranti Splitter gunane kanggo ngilangake gangguwan nalika migunakake ADSL modem. Karo Splitter saklorone bisa mlaku bebarengan, mula panganggo bisa njawab lan bisa ngebel kaya biasane, ananging pangguna tetep bisa sesambungan karo internet amarga piranti ADSL modem.
  • Modem kabel yakuwi piranti kang bisa nyediani layanan liwat TV Kabel
  • Modem CDMA, Modem CDMA yakuwi modem kang migunakake frekuensi CDMA 800 MHz utawa CDMA 1x lan ana uga kang migunakake frekuensi EVDO Rev-A (pada wae karo 3G) lan teknologi CDMA kang anyar liyane yakuwi EVDO Rev-B.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Modem&oldid=879559"