Modem

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Modem eksternal 28.8kbps serial-port modem saking Motorola.

Modem iku piranti kasar komputer, saka tembung MOdulator DEModulator. Modulator iku dhewe piranti kang bisa ngubah sinyal informasi dadi sinyal kang nganteraké (carrier) lan bisa langsung dikirimaké, ananging Demodulator iku bagiyan saka piranti kang bisa misahaké sinyal informasi (kang isiné data utawa seratan) saking sinyal kang nggawa pawarta saking sinyal iku, mula data iku mau bisa diterima kanthi apik. Modem iku gabungan saka sakloroné, bisa diomong modem iku piranti komunikasi. Piranti komunikasi kang dinggo saka panggonan kang beda, umumé nganggo bagiyan kang disebut "modem", kayata VSAT, Microwave Radio, lan sakpanunggalané, nanging biyasané jeneng uatawa sebutan kanggo modem iku luwih kondhang karo jeneng Piranti Kasar kang sering digunakaké kanggo komunikasi kang disambungaké ning komputer.

Data saking komputer kang wujudé sinyal digital diwenehaké maring modem kanggo diubah manèh dadi sinyal analog, nalika modem narima data (ya iku kang awujud sinyal analog)saking njaba, modem ngubah dadi sinyal manèh. Supaya bisa diwaca ning komputer. Sinyal analog kasebut bisa dikirimaké maring media telekomunikasi tartemtu, kayata telepon lan radio. Sawise data kang wujude sinyal iku tekan ning modem, sinyal kasebut diubah dadi sinyal digital manèh lan dikirimaké maring komputer. Menawa dideleng saka wujudé, modem iku ana loro jenisé, ya iku modem eksternal lan modem internal.

Jinis-jinis modem[besut | besut sumber]

  • Modem ISDN
  • Modem GSM
  • Modem analog ya iku modem kang gunané nggawé sinyal analog dadi sinyal digital
  • Modem ADSL, Modem teknologi ADSL (Asymetric Digital Subscribe Line) ingkang bisa gawé migunakake line modem kanggo ADSL nganggo suwara langsung. Piranti Splitter gunane kanggo ngilangake gangguwan nalika migunakake ADSL modem. Karo Splitter saklorone bisa mlaku bebarengan, mula panganggo bisa njawab lan bisa ngebel kaya biasane, ananging pangguna tetep bisa sesambungan karo internet amarga piranti ADSL modem.
  • Modem kabel ya iku piranti kang bisa nyediani layanan liwat TV Kabel
  • Modem CDMA, Modem CDMA ya iku modem kang migunakake frekuensi CDMA 800 MHz utawa CDMA 1x lan ana uga kang migunakake frekuensi EVDO Rev-A (pada wae karo 3G) lan teknologi CDMA kang anyar liyane ya iku EVDO Rev-B.

Delengen Uga[besut | besut sumber]

cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Modem&oldid=1002877"