Power supply

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Power supply (Indonésia pencatu daya) inggih punika salah satunggaling piranti ingkang wonten ing PC Personal Computer. Power supply punika papanipun wonten ing CPU Central Processing Unit ingkang ginanipun kanggé nyaluraken arus listrik dhumateng sadaya komponèn komputer. Kawontenan piranti punika wigati sanget amargi power supply ingkang mbagi arus kanggé sadaya perangan wonten ing papan induk motherboard. Kajawi punika power supply saged ngewahi tegangan saking arus AC dados arus DC. Dipunewahi daos arus DC amargi sadaya hardware komputer namung saged mlampah wonten ing arus DC [1].

Power supply saged kaginakaken kanggé nggantos sumber tenaga listrik minangka bahan utami utawi cadangan kados ta:

  • ngewahi wujud listrik saking sumber tegangan padatanipun dipun-ginakaken kanggé ngewahi sumber AC 120 utawi 240 volt dhateng tegangan DC ingkang langkung adhap kanggé piranti elektronik.
  • nggantos baterai.
  • generator utawi alternator [2].

Jinising power supply[besut | besut sumber]

  • Non Modular
  • Modular

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], (id) http://komponenelektronika.net (dipununduh tanggal 24 september 2012)
  2. ^ [2], Power supply (dipun-akses tanggal 01 November 2012)