Power supply

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Power supply

Power supply inggih menika salah satunggaling piranti ingkang wonten ing PC Personal Computer. Power supply menika papanipun wonten ing CPU Central Processing Unit ingkang ginanipun kangge nyaluraken arus listrik dhumateng sedaya komponen komputer. Kawontenan piranti menika penting sanget amargi power supply ingkang mbagi arus kangge sedaya perangan wonten ing papan induk motherboard. Kejawi menika power supply saget ngewahi tegangan saking arus AC dados arus DC. Dipunewahi daos arus DC amargi sedaya hardware komputer namung saged mlampah wonten ing arus DC [1].

Power supply saged kaginakaken kangge nggantos sumber tenaga listrik minangka bahan utami utawi cadangan kadosta :

  • ngewahi bentuk listrik saking sumber tegangan padatanipun dipunginakaken kangge ngewahi sumber AC 120 utawi 240 volt dhateng tegangan DC ingkang langkung adhap kangge piranti elektronik.
  • nggantos baterai.
  • generator utawi alternator [2].

Jinising Power Supply[sunting | sunting sumber]

  • Non Modular
  • Modular

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], (id) http://komponenelektronika.net (dipununduh tanggal 24 september 2012)
  2. ^ [2], Power supply (dipun-akses tanggal 01 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Power_supply&oldid=851781"