Power supply

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Power supply (Indonésia pencatu daya) inggih punika salah satunggaling piranti ingkang wonten ing PC Personal Computer. Power supply punika papanipun wonten ing CPU Central Processing Unit ingkang ginanipun kangge nyaluraken arus listrik dhumateng sadaya komponen komputer. Kawontenan piranti punika penting sanget amargi power supply ingkang mbagi arus kangge sadaya perangan wonten ing papan induk motherboard. Kejawi punika power supply saged ngewahi tegangan saking arus AC dados arus DC. Dipunewahi daos arus DC amargi sadaya hardware komputer namung saged mlampah wonten ing arus DC [1].

Power supply saged kaginakaken kangge nggantos sumber tenaga listrik minangka bahan utami utawi cadangan kadosta :

  • ngewahi bentuk listrik saking sumber tegangan padatanipun dipunginakaken kangge ngewahi sumber AC 120 utawi 240 volt dhateng tegangan DC ingkang langkung adhap kangge piranti elektronik.
  • nggantos baterai.
  • generator utawi alternator [2].

Jinising power supply[besut | besut sumber]

  • Non Modular
  • Modular

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], (id) http://komponenelektronika.net (dipununduh tanggal 24 september 2012)
  2. ^ [2], Power supply (dipun-akses tanggal 01 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Power_supply&oldid=1013864"