Printer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Pencetak)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
printer jinis dot matrix
printer jinis inkjet utawi tinta
printer jinis laser

Printer menika saking Basa Inggris ingkang saking tembung print ingkang ateges 'nyithak'. Printer menika salah satunggaling Perangkat keras utawi asring dipunsebut hardware ingkang wonten ing Basa Jawi kasebut piranti kasar kasambung kaliyan komputer ingkang ginanipun kanggé nyetak data utawi dokumen ingkang awujud gambar, seratan (tulisan), lan sanès-sanèsipun saking komputer kanthi media kertas. Wonten ing istilah printer wonten tembung dpi (dot per inch) inggih menika kathahipun titik wonten ing luas area 1 inci [1].

Sakmenika kathah printer ingkang dipunsadé wonten ing pasaran kadosta Epson, Hewlett, Packard (HP), Canon, Lexmark lan sanèsipun. Saben printer ingkang dipunsade gadhah kriteria kualitas nyetak piyambak-piyambak.

Jinis-jinis Printer[sunting | Owah sumber]

  • Printer Dot-Matrix

Inggih menika printer ingkang resolusi cetakipun tasih andhap sanget. Nalika nembé proses nyétak printer jinis menika medalaken swantun ingkang seru. Kualitas asiling [[]]gambar ugi kirang saé amargi gambar ingkang sampun kacithak kados titik-titik ingkang sesambetan. Printer saking jinis menika gadhah kaluwihan saking regi pita printer ingkang mirah, awt, lan printer jinis Dot Matrik menika saged kanggé nyetak kertas dobel.

  • InkJet Printer

Inggih menika printer ingkang anggènipun nyetak ngginakaken tinta kanggé nyétak kanthi kualitas radi saé. Jinis printer inkJet menika ingkang sakmenika kathah dipunagem déning masyarakat. Printer jinis tinta menika padatanipun ngginakaken tinta kanthi jinis dye ingkang kalebet jinising tinta kanthi kaluwihan asiling cithakan warni ingkang sampurna ananging cepet luntur lan kirang tahan kaliyan éwah-éwahaning cuaca.

  • Laser Printer

Printer jinis laser menika printer kanthi bahan utami arupi serbuk utawi toner. Cara kerjanipun sami kaliyan mesin fotokopi saéngga ndadosaken printer menika langkung cepet anggenipun nyétak data. Kejawi menika asiling cétakan ugi saé sanget awit tinta saking printer Laser Jet menika cepet garing dipuntandhingaken kaliyan printer jinis Inkjet. Ananging saking regi printer jinis menika kalebet awis [2].

Bagéyan-bagéyan Printer[sunting | Owah sumber]

  • Tray menika papan kanggé kertas.
  • Picker menika piranti kanggé mendhet kertas saking papanipun ( tray ).
  • Tinta inggih menika piranti pencétak ingkang kaginakaken kanggé nyerat utawi nyétak data wonten ing kertas.
  • kabel fleksibel, menika kanggé ngirim sinyal saking prosesor printer dhateng tinta.
  • Wonten ing sakwingkingipun printer wonten port pararel utawi USB kanggé ngubungaken dhateng komputer.


Cathetan Sikil[sunting | Owah sumber]

  1. ^ [1], (id) pengertian printer (dipunakses tanggal 22 September 2012)
  2. ^ [2], (id) Mengenal jenis-jenis printer (dipunakses tanggal 29 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Printer&oldid=935753"