Pencetak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
pencetak jinis dot matrix
pencetak jinis inkjet utawi tinta
pencetak jinis laser

Pencetak menika sami kaliyan Printer minangka saking Basa Inggris ingkang tegesipun piranti kanggé nyetak data saking komputer kanthi media kertas. Piranti menika langkung kawéntar nganggé istilah printer [1]. Data ingkang dipuncétak saged awujud gambar, seratan (tulisan), lan sanès-sanèsipun saking komputer kanthi media kertas. Wonten ing istilah panyetak meika wonten tembung dpi (dot per inch) inggih menika kathahipun titik wonten ing luas area 1 inci.

Jinis-jinis Penyétak[sunting | sunting sumber]

  • Pencetak Dot-Matrix

Inggih menika penyetak ingkang resolusi cetakipun tasih andhap sanget. Nalika nembe proses nyétak pényetak jinis menika medalaken swantun ingkang seru. Kualitas asiling gambar ugi kirang sae amargi gambar ingkang sampun kacithak kados titik-titik ingkang sesambetan. Penyétak saking jinis menika gadhah kaluwihan saking regi pita panyétak ingkang mirah, awt, lan printer jinis Dot Matrik menika saged kanggé nyetak kertas dobel.

  • InkJet pencetak

Inggih menika penyétak ingkang anggènipun nyétak ngginakaken tinta kangge nyetak kanthi kualitas radi saé. Jinis penyétak inkJet menika ingkang sakmenika kathah dipunagem déning masyarakat. Penyétak jinis tinta menika padatanipun ngginakaken tinta jinis dye ingkang kalebet jinising tinta kanthi kaluwihan asiling cithakan warni ingkang sampurna ananging cepet luntur lan kirang tahan kaliyan éwah-éwahaning cuaca.

  • Laser pencetak

pencetak jinis menika langkung saé tinimbang sanèsipun amargi anggenipun nyétak menika cepet lan asiling cetakan ugi saé. Ananging saking regi penyétak jinis menika kalebet awis [2].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], (id) pengertian printer (dipun-akses tanggal 22 Oktober 2012)
  2. ^ [2], (id) Mengenal jenis-jenis printer (dipunakses tanggal 29 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pencetak&oldid=851756"