Canon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Canon Inc.
(キャノン株式会社)
Publik
TYO: 7751
NYSE: CAJ
Indhustri Elektronik konsumen
Jènre Elektronik
Diyasa Tokyo, Jepang (10 Agustus 1937)
Kantor gedhé Jepang Ōta, Tokyo, Jepang
Tlatah lumadi
Seluruh Dunia
Wong kunci
Fujio Mitarai
(Ketua dan CEO)
Wijil Kamera SLR, kamera biasa, kamera digital, camcorder, pencetak, scanner, lensa, LCD, instrumen oftalmik, kepala magnetik, motor mikro
Olèh-olèhan Decrease ¥3,557 triliun (2011)[1]
Decrease ¥378,071 milyar (2011)[1]
Bathi Increase ¥248,630 milyar (2011)[1]
Gunggung asèt Decrease ¥3,930 triliun (2011)[1]
Gunggung ékuwitas Decrease ¥2,551 triliun (2011)[1]
Cacah karyawan
198.307 (2011)[2]
Dhivisi Unit Bisnis Kantor, Unit Bisnis Konsumen, Unit Bisnis Industri lan liyané
Slogan make it possible with canon (Jepang)
Delighting You Always (Asia)
kamu bisa Canon (Éropah)
imageANYWARE (Amerika Serikat)
Advanced Simplicity (Oseania)
Sana jaringan www.canon.com

Canon Inc. (diwaca ké-nèn, IPA:ˈkænən, Basa Jepang: キヤノン株式会社), ana ing Tokyo, ya iku perusahaan Jepang kang produké iku khususé gambar lan optik, kayata kamera, mesin fotokopi lan printer komputer.

Kantor Pusat Canon

Perusahaan iki dibangun ing taun 1933 jenengé 精機光学研究所 (Seiki-kougaku-kenkyuujo utawa Laboratorium Peralatan Optik Presisi) déning Yoshida Goro lan adik iparé Uchida Saburo lan dibiyayani Takeshi Mitarai, kanca cedhaké Uchida. Tujuwané awal dibanguné iku supaya bisa nganakaké riset ning bab pengembangan kamera berkualitas. Sasi Juni 1934 Kwanon, piranti pisanan kang diproduksi, dijenengi kaya iku amarga njupuk asmané Dewi welas asih Buddha. Ning taun sawisé perusahaan iki ngubah jeneng dadi Canon amarga katon luwih modern tinimbang jeneng sadhurungé.

Saingan utamané perusahaan iki iku kayata Nikon, Konica Minolta, Leica, Pentax, Olympus, Sony, Epson, Kodak, Hewlett-Packard lan Xerox.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e "2010 Form 10-K, canon". Google. 
  2. ^ "Canon Historical Data (consolidated)" (PDF). Dijupuk 9 February 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canon&oldid=989848"