Nikon Corporation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Logo Nikon Corporation.

Nikon Corporation (Nikon, Nikon Corp.) ya iku jeneng perusahaan Jepang kang ngasilaké piranti elektronik kang mbiyantu manungsa, mligi babagan babagan optik lan gambar. Produké iku kagolong kodhak, teropong, mikroskop, piranti pengukur. Perusahaan iki ana awit taun 1917 kanthi jeneng Nihon (Nippon) Kōgaku Kōgyō (日本光學工業株式會社) ning Tokyo, Jepang; akiré diganti karo jeneng (株式会社ニコン), mituruti jeneng kamerané, ning taun 1988. Ning taun 2002, perusahaan iki duweni 14.000 tenaga kanggo nyambut gawé. Nikon iku esih kagolong perusahaan Mitsubishi.

Produké kang paling kondhang ya iku lensa kodhak Nikkor, kodhak sakjeroné Nikonos, kodhak profésional seri Nikon F, lan digital kodhak Nikon seri-D.

Saingané Nikon iku kaya ta Canon, Minolta, Leica, Pentax, lan Olympus.

Pranala njaba[besut | besut sumber]