Blabag tik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Papan tutul)
Papan tutul.

Blabag tik komputer utawi papan ketik (basa Inggris:Computer keyboard). punika pérangan saking piranti kasar komputer ingkang anggadahi wangun papan ugi kawengkar minangka pratélan tombol-tombol huruf alfabet kados (A—Z) ingkang tumuju dipunmupangatakake kanggé ngetik tembung utawi kalimat.Wewangun punika ugi kasadian tombol angka kados ta angka 3, 4, 5, 8, 3, lan sapanunggalipun, ugi kawengkar déning simbol-simbol mirunggan salebetipun komputer.Ing babagan papan tutul ugi migunakake susunan tombol utawi kunci, minangka dipundadosake tuas mekanis utawi saklar elektronik

Sajarah[besut | besut sumber]

Pangripta utawi pancipta papan tutul komputer punika dipunilhami déning pangripta mesin ketik ingkang adidasar rancanganipun dipundamel déning panjenenganipun Christopher Latham ing taun 1868 ugi sampun kathah dipunsade ing taun 1877 déning Parusahaan Remington. Papan tutul komputer kapisanan sampun sami kaliyan piranti kertu ingkang bolong (punch card) ugi tèknologi pangiriman seratan jarak tebih (Teletype).Ing mangsa Taun 1946 komputer ENIAC migunakake pamaosan kertu bolong (punched card reader) minangka piranti mlebet ugi medhal.

Delengen ugi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil lan Rujukan[besut | besut sumber]

  • Turkle, Sherry (1995). Life on The Screen: Identity in the Age of the Internet. New York: Touchstone.

Cithakan:Komponen dhasar komputer