Kamera web

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kamera wèb

Kamera wèb utawa kamera ramatraya (basa Inggris: webcam, singkatan saka web lan camera) yaiku jeneng kanggo kamera kang gambaré bisa didelok ana ing Waring Wera Wanua, program pangolahpesen cepet, utawa aplikasi vidéo.[1] Istilah kamera ramatraya ngrujuk marang tèknologi kang umum, mula saka kuwi tembung ramatraya sok-sok diganti karo tembung liya kang mènèhi pasawangan kang ditampilaké ana ing kamera, tuladhané StreetCam kang nuduhaké pasawangan dalan.[1] Ana uga Metrocam kang nuduhaké pasawangan panorama kutha lan padésan, TraffiCam kang digunakaké kanggo ngawasi kahanan dalan, cuaca karo Weather Cam, lan uga kahanan gunung geni nganggo VolcanoCam.[1] Kamera ramatraya yaiku kamera video kanthi gana (digital) cilik kang dihubungaké marang komputer kang biasané nganggo colokan USB utawané colokan COM.[1]

Tipe-tipe webcam[sunting | sunting sumber]

Slim1320 (True 1.3 Mega Pixels High Performance Web Cam), Slim 2020AF (Mega Pixel Web Camera Auto Focus), Eye 312 (Simplify Instant Video and Chat), Eye 110 (Instant Video Messenger WebCam) sarta i-Look 1321 (Advance 1.3 Mega Pixel Camera), lan lya-liyane.[2] Saiki mèh kabèh jenis kamera digital lan HP bisa digunakaké kanggo kamera wèb (webcam).[2]

Cara kerja webcam[sunting | sunting sumber]

Kamera web kang prasaja kasusun saka lensa standar, kang dipasang ana ing papan sirkuit kanggo sinyal gambar; casing (cover), kalebu casing ngarep lan casing sisih kanggo nutupi lensa standar lan ana sawijining bolongan lensa ing casing ngarep kang gunané kanggo nglebokaké gambar; kabel support, kang digawé saka bahan kang flèksibel, salah siji pucuké dihubungaké nganggo papan sirkuit lan pucuk sijiné kanggo connector, kabel iki dikontrol kanggo ngepaské dhuwur, arah lan pojok pandelengan kamera wèb.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamera_web&oldid=831794"