Monitor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
16:10 wide screen LCD monitor A 19-inch, 16:10 layar dhatar.

Monitor komputer ya iku salah sijiné jinis soft-copy device, amarga awujud sinyal èlèktronik, awujud gambar ing layaré. Gambar kang ditampilake saka asil pamrosèsan data utawa informasi lelebon. Monitor nduwèni wujud, ukuran lan wanguné kaya télévisi. Saben ukuran lan mèrek duwèni tataran résolusi kang béda-béda. Résolusi kang bisa nemtokaké cetha lan orané gambar (tulisan) ing layar monitor.

Monitor ing jaman modhèrn uga akèh jinisé, wiwit wujud layar cembung, nganti wujud monitor kang warata utawa flat. Uga ana jinis sing nganggo layar LCD utawa plasma.

Jinising monitor[besut | besut sumber]

Ing jaman saiki monitor komputer kapengkar dumadi ing arupa jinis, antarané:

A CRT monitor.