Piranti weton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Piranti weton (Basa Inggris: output device ) iku piranti kasar komputer sing dianggo komunikasi asil pamrosèsan data déning sawijining piranti pamrosèsan data kaya déné komputer, menyang donya njaba.

Sajeroning babagan komputer, piranti leon/weton input/output, utawa piranti I/O, ngarujuk marang komunikasi antara sistem pamrosèsan data kaya déné komputer lan donya njaba. Lebon utawa input iku sinyal utawa data sing dikirim menyang sistem, lan weton utawa output arupa sinyal utawa data sing dikirim saka sistem menyang manungsa sing nganggo sistem mau.

Conto piranti weton:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Komponen dhasar komputer