Piranti weton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Piranti weton (Basa Inggris: output device) iku piranti kasar komputer kang dianggo komunikasi asil pamrosèsan data déning siji piranti pamrosèsan data kaya déné komputer, menyang donya njaba.

Sajeroning babagan komputer, piranti leon/weton input/output, utawa piranti I/O, tegesé komunikasi antara sistem pamrosèsan data kaya déné komputer lan donya njaba. Lebon utawa input iku sinyal utawa data kang dikirim menyang sistem, lan weton utawa output wujud sinyal utawa data kang dikirim saka sistem menyang manungsa kang nganggo sistem mau.

Conto piranti weton:

Uga delengen[besut | besut sumber]