JPEG

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kompresi JPEG kang tabah mudhun saka kiwa mènengèn

Joint Photographic Experts Group (JPEG) ya iku skema kompresi file bitmap.[1] Awalnya, file yang menyimpan hasil foto digital duwéni ukuran kang gedhe mula ora praktis.[1] Karo format iki, kasilé gambar kang mauné gedhé bisa dikompresi (dimampètaké) mula dadi luwih cilik.[1]

Sajarah JPEG[besut | besut sumber]

Jpeg dikembangaké wiwitan taun 1980 déning Joint Photographic Experts Group (JPEG).[2] JPEG merupakan format paling sering digunakan di internet.[2] Implementasi format JPEG kang paling anyar diwiwiti taun 1996 lan tambah maju karo inovasi format anyar kang meluni tambah canggihé teknologi kang duwéni manpangat ning format JPEG.[2] meski format JPEG iku nganggo metode kompresi gambar kang gratis, ananging ana perusahaan jenengé Forgent ning taun 2002 matenaké format iki lan bakalan njaluki bayaran lisensi.[3] Segera Group JPEG mengumumkan sebuah format JPEG 2000 sebagai sebuah format pengganti.[3] Namun dua hal di atas terlambat, karena JPEG sudah digunakan secara luas dan hak paten belum ditetapkan oleh pengadilan.[3]

Tabel Komparasi Karakteristik Jinis File Gambar ning Web[besut | besut sumber]

Tabel komparasi karakteristik jinis file gambar ning web.[4]

Jinis File Kompresi Transparasi Kaluwihan
JPEG JPEG migugakaké Lossy Compression Scheme.

Iki artiné ning faktané manawa kompresi file, ana data kang ilang. ana penurunan kualitas gambar nalika dibuka, ngubah, lan nyimpen gambar kasebut (tergantung karo tinggak degradasi kang dipilih).

JPEG ora ndukung transparansi JPEG ndukung 16 yuta warna. Dadi manawa kedadian penurunan kualitas gambar, format iki cocog banget kanggo nampilaké gambar fotografi. Ananging, dibandingaké format liyané, browser mbutuhaké wektu kang luwih suwi kanggo muat file JPEG.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Adi Kusrianto (2008). Berkreasi Membuat Album Foto dengan PowerPoint 2007. Elex Media Komputindo. ISBN 978-979-27-2881-1. 
  2. ^ a b c Edi S. Mulyanta (2006). Dari Teori Hingga Praktik : Pengolahan Digital Image dengan Photoshop CS2. ANDI. ISBN 979-763-337-3. 
  3. ^ a b c Agustinus Stephen (2007). File Piracy, Membongkar Seluk-Beluk Pembajakan dan Pencurian File di Internet. Elex Media Komputindo. ISBN 978-979-27-1545-3. 
  4. ^ Adhi R. & Andy S. (2006). Mastering CMS MAMBO/JOOMLA+CD. Elex Media Komputindo. ISBN 979-20-3260-3 Check |isbn= value (help). 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JPEG&oldid=1075645"