Tèknologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Teknologi)
Jump to navigation Jump to search

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia (τεχνολογία). Salah siji makna tèknologi ya iku: cara utawa metode (uga kalebu prosès) kang dihasilke kanggo mbantu manungsa nglakoni urip. Lumrahé tèknologi dihasilke saka prosès uji coba kang akhire ngasilke cara-cara utawa tèhnik-tèhnik tinentu kang luwih efisien.

Masing-masing babagan ngèlmu nduwé pemahaman tèknologi dhéwé-dhéwé kang disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan ing babagan ngèlmu pendhak.

Teknologi prasaja[besut | besut sumber]

Awale manungsa ngrasa cukup dibantu uripé liwat bantuan saka teknologi-teknologi prasaja upamané: tuas, katrol, babagan miring lan liyané.

Teknologi modern[besut | besut sumber]

Penemuan-penemuan mesin uwab kang dilanjutke listrik lan elektronik wis ngerobah peradaban manungsa. Manungsa nglakoni urip dadi luwih gampang, dhimènsi jarak lan dhimènsi wektu bisa "diakali" ning uga nglairaké dampak-dampak kang bahaya.

Babagan-babagan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]