Skype

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Skype
250px
Skype sajeroning Windows XP
Pangembang Skype Technologies
Versi rilis terbaru 4.2.0.169 / 20.05. 2010
Sistem operasi Antar-platform
Jenis P2P
Lisènsi Freeware
Situs web www.skype.com

Skype iku sawijining program komunikasi nganggo tèknologi P2P (peer to peer). Program iki minangka program bébas (gratis) lan digawé kanthi angkah panyadyan sarana komunikasi swara (voice) mawa kualitas dhuwur sing murah adhedhasar internet kanggo kabèh wong ing pérangan donya. Pangnggo Skype bisa micara karo panganggo Skype liyané kanthi gratis, ngubungi telepon tradhisional kanthi béya (skypeOut), nampa panggilan telepon tradhisional (SkypeIn), lan nampa pesen swara [1]. Tèknologi skype tinemu déning wirausahawan Niklas Zennström lan Janus Friis, worg sing uga nemu Kazaa ln Joost (P2P kanggo televisi). Skype banjur kompetisi karo protokol kabuka VoIP sing wis ana kaya SIP, IAX, lan H.323. Grup Skype sing diwangun ing sasi September 2003 banjur dituku déning parusahan lélang internet raseksa ing Amérika e-Bay ing sasi September 2005 lan duwé markas ing Luxembourg, Jerman lan kantor-kantor ing London, Inggris, Praha, Rusia lan San Jose, California, A.S.

Sajarah[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]