Sistem operasi komputer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sistem operasi)
Jump to navigation Jump to search

Ing Ilmu komputer, Sistem operasi (operating system asring dicekak:OS) iku piranti lunak sistem kang ngontrol lan ngatur piranti agal sarta operasi-operasi dhasar sistem, kalebu nglakokaké aplikasi.

Lumrahé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan kang manggon ing memori komputer nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus kang lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antarané: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]