Èlmu komputer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Èlmu komputer, mawa basa Inggris Computer Science (CS), kanthi umum tegesaké minangka èlmu sing nyinaoni ngenani komputasi, piranti atos (hardware) uga piranti empuk (software). Èlmu komputer nyakup manéka topik sing ana kaitané karo komputer, wiwit saka analisa abstrak algoritma nganti subyèk sing luwih konkrèt kaya ta basa pamrograman, piranti empuk, kalebu piranti atos. Minangka sawijining dhisiplin èlmu, Èlmu Komputer luwih ngususaké ing pamrograman komputer, lan rékayasa piranti empuk (software), sauntara tèknik komputer luwih ngususaké marang perkara-perkara sing ana kaitané karo piranti atos komputer (hardware). Sanadyan mangkono, kaloro istilah mau asring disalah-tegesaké déning wong akèh.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]