Komputasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Laboratorium komputer, Balé Moody, kampus James Madison, 2003

Komputasi iku kabèh kagiatan sing duwé angkah, migunani, utawa gawé urutan matématis aliyas algoritma  nganggo komputer. Komputasi nyakup ngrancang, ngembangaké, lan gawé piranti kasar lan alus; ngolah, nata, lan ngatur rupa-rupa kabar; kanggo nglakoni panelitèn nganggo komputer; gawé sistem komputer tumindak pinter ; uga gawé lan nganggo média komunikasi uga panglipur. Komputasi nyakup tèknik komputer, tèknik piranti lunak, sistem informasi, ilmu komputer, lan informasi téknologi.

Cathetan[besut | besut sumber]