Basa pamrograman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa pamrograman, utawa kerep uga diistilahké kanthi jeneng Basa komputer, iku tèknik komando/instruksi standar kanggo mrintah komputer. Basa pamrograman iki minangka sawijining sèt aturan sintaks lan semantik sing dianggo ndefinisi program komputer. Basa iki andadèkaké programmer bisa nemtokaké sacara persis data endi sing bakal diolah déning komputer, kepriyé data iki bakal disimpen/diteruskan, lan jinis langkah apa sacara persis sing bakal dijupuk sajeroning manéka kahanan.

Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Komputer iku mesin sing bisa nglaksanakaké saprangkat printah dhasar (instruction sèt). Komputer mung bisa diwènèhi préntah sing dumadi saka préntah-préntah dhasar kasebut. Préntah-préntah sing luwih rumit (upamané ngurut dhaptar miturut abjad) kudu diterjemahna dadi serangkaian préntah-préntah dhasar sing bisa dimangertèni komputer (préntah-préntah sing kalebu sajeroning instruction sèt komputer kasebut) sing wusanané bisa ngrampungaké tugas sing dikarepaké, senadyan dilakokaké nganggo sawetara operasi dhasar, dudu sasawijining operasi rumit. Basa Pamrograman minangka notasi sing dipigunakaké kanggo deskripsi prosès komputasi sajeroning format sing bisa diwaca déning komputer lan manungsa. Prosès komputasi umumé didefinisi sacara formal migunakaké konsèp matematika saka Mesin Turing. Sayektiné Basa Pamrograman dirancang kanggo fasilitasi komunikasi antara manungsa karo komputer

Tataran Basa Pamrograman[besut | besut sumber]

Dhaptar Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki dhaptar Basa pamrograman komputer:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Basa pamrograman
ALGOL | APL | Ada | BASIC| C | C++ | C# |CSS| COBOL | Common Lisp | Eiffel | FORTH | Fortran | Haskell | Java | JavaScript | Jython | LISP | LOGO | Mesa | Modula-2 | Oberon | Ocaml | Objective-C | Perl | PHP | Prolog | PL/I | Pascal | PostScript | Python | Ruby | Scheme | Smalltalk | SQL | Tcl | Visual Basic