Basa pamrograman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa pamrograman, utawa kerep uga diistilahké kanthi jeneng Basa komputer, iku tèknik komando/instruksi standar kanggo maréntah komputer. Basa pamrograman iki minangka sawijining sèt aturan sintaks lan semantik sing dianggo ndefinisi program komputer. Basa iki ndadèkaké programmer bisa nemtokaké kanthi persis data endi sing bakal diolah déning komputer, kepriyé data iki bakal disimpen/diteruskan, lan jinis langkah apa kanthi persis sing bakal dijupuk sajeroning manéka kahanan.

Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Komputer iku mesin sing bisa nindakaké saprangkat printah dhasar (instruction sèt). Komputer mung bisa diwènèhi préntah sing dumadi saka préntah-préntah dhasar mau. Préntah-préntah sing luwih rumit (upamané ngurut pratélan miturut abjad) kudu diterjemahna dadi serangkaian préntah-préntah dhasar sing bisa dimangertèni komputer (préntah-préntah sing kalebu sajeroning instruction sèt komputer mau) sing wusanané bisa ngrampungaké tugas sing dikarepaké, sanadyan dilakokaké nganggo sawetara operasi dhasar, dudu sasawijining operasi rumit. Basa Pamrograman minangka notasi sing dipigunakaké kanggo deskripsi prosès komputasi sajeroning format sing bisa diwaca déning komputer lan manungsa. Prosès komputasi lumrahé didefinisi kanthi formal migunakaké konsèp matematika saka Mesin Turing. Sayektiné Basa Pamrograman dirancang kanggo fasilitasi komunikasi antara manungsa karo komputer

Tataran Basa Pamrograman[besut | besut sumber]

Pratélan Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki pratélan Basa pamrograman komputer:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Basa pamrograman
ALGOL | APL | Ada | BASIC| C | C++ | C# |CSS| COBOL | Common Lisp | Eiffel | FORTH | Fortran | Haskell | Java | JavaScript | Jython | LISP | LOGO | Mesa | Modula-2 | Oberon | Ocaml | Objective-C | Perl | PHP | Prolog | PL/I | Pascal | PostScript | Python | Ruby | Scheme | Smalltalk | SQL | Tcl | Visual Basic