Basa pamrograman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Basa pamrograman, utawa kerep uga diistilahké kanthi jeneng Basa komputer, iku tèknik komando/instruksi standar kanggo maréntah komputer. Basa pamrograman iki minangka sawijining sèt aturan sintaks lan semantik kang dianggo ndefinisi program komputer. Basa iki ndadèkaké programmer bisa nemtokaké kanthi persis data endi kang bakal diolah déning komputer, kepriyé data iki bakal disimpen/diteruskan, lan jinis langkah apa kanthi persis kang bakal dijupuk sajeroning manéka kaanan.

Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Komputer iku mesin kang bisa nindakaké saprangkat préntah dhasar (instruction sèt). Komputer mung bisa diwènèhi préntah kang dumadi saka préntah-préntah dhasar mau. Préntah-préntah kang luwih rumit (upamané ngurut pratélan miturut abjad) kudu diterjemahna dadi serangkaian préntah-préntah dhasar kang bisa dimangertèni komputer (préntah-préntah kang kalebu sajeroning instruction sèt komputer mau) kang wusanané bisa ngrampungaké tugas kang dikarepaké, sanadyan dilakokaké nganggo sawetara operasi dhasar, dudu sasawijining operasi rumit. Basa Pamrograman minangka notasi kang dipigunakaké kanggo deskripsi prosès komputasi sajeroning format kang bisa diwaca déning komputer lan manungsa. Prosès komputasi lumrahé didefinisi kanthi formal migunakaké konsèp matematika saka Mesin Turing. Sayektiné Basa Pamrograman dirancang kanggo fasilitasi komunikasi antara manungsa karo komputer

Tataran Basa Pamrograman[besut | besut sumber]

Pratélan Basa pamrograman[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki pratélan Basa pamrograman komputer:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Basa pamrograman
ALGOL | APL | Ada | BASIC| C | C++ | C# |CSS| COBOL | Common Lisp | Eiffel | FORTH | Fortran | Haskell | Java | JavaScript | Jython | LISP | LOGO | Mesa | Modula-2 | Oberon | Ocaml | Objective-C | Perl | PHP | Prolog | PL/I | Pascal | PostScript | Python | Ruby | Scheme | Smalltalk | SQL | Tcl | Visual Basic